1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ПРОВЕЛИ...

В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ПРОВЕЛИ НАРАДУ З ПИТАНЬ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ВПО

Через вторгнення російських військ на територію нашої країни велика кількість українців вимушена була покинути свої домівки та переїхати до інших регіонів та міст. Так, на сьогодні в Болградському районі налічується майже 8300 внутрішньо  переміщених осіб, з яких 3008 осіб працездатного віку.

Крім житла, забезпечення харчуванням та іншою необхідною допомогою, вимушені переселенці потребують роботи та шукають можливості для працевлаштування. Завдання районної  влади та органів місцевого самоврядування допомогти їм у цьому питанні.

Тому сьогодні заступник начальника Болградської РВА Дмитро Димитров спільно з фахівцями відділу економіки та  агропромислового розвитку, управління соціального захисту Болградської РВА, провели робочу нараду з керівниками Болградської, Арцизької та Тарутинської філіями  Одеського обласного центру занятості з питань активізації роботи з поповнення бази даних по вакансіям та працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб.

 На сьогоднішній день на обліку зазначених філій центру зайнятості знаходяться 47 осіб, з них працевлаштовані  13 ВПО.

 Основною задачею районної влади є – налагодження взаємодії та проведення відповідної роботи   з філіями центру зайнятості, органами місцевого самоврядування та бізнесом щодо  працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» суб’єктами господарювання різних форм власності необхідно подавати до служби зайнятості інформацію про попит на робочу силу (вакансії).

 Тому з  залученням керівників громад,  з усіма організаціями та підприємствами району буде проведена робота щодо  поповнення бази даних по  вакансіям.  

Крім того Арцизькій, Болградській та Тарутинській філіям Одеського обласного   центру зайнятості необхідно активізувати роботу з працевлаштуванням ВПО, які зареєстровані на території Болградського району.

У ці складні часи бізнес, як надійний тил, має працювати. Як ніколи важливим є питання працевлаштування та створення нових робочих місць, зокрема для внутрішньо переміщених осіб. А ми як влада повинні всіляко цьому сприяти.

Результати проведеної роботи в даному напрямку будуть розглянуті на наступній нараді через тиждень.