1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НА УХИЛЯНТА З КРИНИЧНЕНСЬКОЇ...

НА УХИЛЯНТА З КРИНИЧНЕНСЬКОЇ ГРОМАДИ ПОРУШЕНО КРИМІНАЛЬНЕ ПРОВАДЖЕННЯ

З початку військової агресії з боку російської федерації на території України Указом Президента «Про загальну мобілізацію» оголошена та проводиться загальна мобілізація.

Згідно даного законодавчого акту місцевим органам виконавчої влади у взаємодії з територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки, за участю органів місцевого самоврядування та із залученням підприємств, установ та організацій усіх форм власності, фізичних осіб – підприємців необхідно організувати та забезпечити в установленому порядку своєчасне оповіщення і прибуття громадян, які призиваються на військову службу, прибуття техніки на збірні пункти та у військові частини. А також  здійснення призову військовозобов’язаних, резервістів на військову службу, їх доставки до військових частин та установ ЗСУ та інших військових формувань України.

Днями, мешканець Криничненської громади, перебуваючи на обліку, як військовозобов’язаний, за результатами медичного огляду, проведеного військово-лікарською комісією, був визнаний придатним до військової служби та отримав повістку про необхідність прибуття для відправки до ЗСУ.

У визначений день, попри те, що підстав для відстрочки чи звільнення від призову мешканець с. Криничне  не мав та був ознайомлений про кримінальну відповідальність за ухилення від призову, не з’явився  до Болградського РТЦК та СП.

Тому  Болградським РТЦК та СП документи щодо його  ухилення від військової служби були передані до районного відділу Національної поліції та СБУ.

За даним фактом стосовно даної особи порушено кримінальне провадження за ст. 336 Кримінального кодексу України «Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період».

Санкції цієї статті передбачають відповідальність – позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років. Нажаль такі випадки непоодинокі, а тому звертаємо вашу увагу, що такі покарання будуть стосуватися кожного ухилянта.

В той час коли в державі ведуться бойові дії та гинуть наші співвітчизники  деякі мешканці району ухиляються від служби не розуміючі відповідальність перед Вітчизною та народом  України.

Болградська районна військова адміністрація закликає усіх військовозобов’язаних  запам’ятати, що безкарними такі  дії не залишаться, тому попереджує про кримінальну відповідальність.