1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: 143 УЧНЯ...

НОВИНИ ГРОМАД: 143 УЧНЯ БОЛГРАДСЬКОЇ ГРОМАДИ ПРОДОВЖАТЬ НАВЧАННЯ У СВОЇХ КЛАСАХ ДИСТАНЦІЙНО ІЗ-ЗА КОРДОНУ

Відділ освіти Болградської міської ради визначився зі шкільною мережею у 2022-2023 навчальному році.

«Згідно з наведеними підрахунками, кількості учнів, у 2022-2023 році в процесі навчання задіяні 2288 школярів, 119 класів.
Серед них – 37 дітей-переселенців і 143 дитини, які перебувають за кордоном, але продовжують навчання у дистанційному форматі», – розповіла заступник начальника відділу освіти Болградської міської ради Алла Оріховська.
З відомих причин, дітей цього року у Болградській громаді навчатиметься менше – на 118 осіб, відповідно і менше класів – на 11.

Із восьми закладів загальної середньої освіти Болградської громади у дистанційному форматі працюють три. Це – Болградський ліцей №3, Владиченський та Табаківський ліцеї, де, як відомо, відсутні укриття.

Оксамитненський ліцей готується працювати в очному форматі за готовністю укриття.

Чотири навчальні заклади громади практикують змішану форму навчання – тобто очну та заочну.

В опорному закладі «Болградський ліцей» на очному навчанні перебувають 350 дітей із 621 учня. У Виноградівському ліцеї ім. А. А. Банєва – 324 особи з 351-го. У Залізничненському ліцеї школу відвідують усі 67 учнів початкової школи. У Болградському ліцеї №2 – 125 учнів із 603-х, оскільки наявне укриття при цьому закладі не дозволяє збільшити кількість дітей для навчання у очному форматі», – пояснила Алла Оріховська.
Водночас продовжуються роботи з облаштування укриттів у Оксамитненському, Залізничненському, Виноградівському дошкільних закладах. Їх також планується облаштувати у Болградських дитсадках №8 та №11.

“Відділом освіти проводиться процедура закупівлі продуктів харчування. В разі благополучного результату проведення торгів плануємо підписати договори на продукти харчування до 10 вересня, і тоді ми зможемо запустити Болградський дитячий садок №5, який ґрунтовно готовий до того, щоб прийняти вихованців», – додала заступник начальника відділу освіти Болградської міської ради.

За інформацією Болградської міської ради