1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ПРЕДСТАВНИКИ БФ...

НОВИНИ ГРОМАД: ПРЕДСТАВНИКИ БФ «КАРІТАС ОДЕСА УГКЦ» ПРОВЕЛИ ЗУСТРІЧ З ВПО АРЦИЗЬКОЇ ГРОМАДИ

7 вересня у «Центрі надання адміністративних послуг» Арцизької міської ради проводився прийом представниками благодійного фонду «Карітас Одеса УГКЦ».

Спеціалісти Арцизького ЦНАПу разом з представниками Фонду допомогли ВПО пройти реєстрацію та взяти участь у Програмі «Людська гідність».

Програма «Людська гідність» – це стабілізаційна допомога для вимушених переселенців в Одеській області.

За цією програмою внутрішньо переміщені особи з територій, окупованих після 24 лютого 2022 року, чи зон бойових дій, які проживають в Одеській області, потребують допомоги і належать до однієї чи кількох категорій: люди з інвалідністю (1 та 2 група); самотні люди похилого віку (60 років і старше); багатодітні сім’ї (3 і більше неповнолітніх дітей); одинокі батьки/опікуни; вагітні/годуючи матері (діти до 3 років); важкохворі – можуть отримати:
· Психологічну допомогу (індивідуальні та групові консультації);
· Кейс-менеджмент (допомога у відновленні документів, пошуку житла, переоформленні соціальних виплат, медичних питаннях);
· Фінансову допомогу ( 2220 грн на людину, але не більше 4 на родину впродовж 6 міс., за умови неотримання грошової допомоги від інших благодійних організацій, протягом останніх 3 місяців).

Також представники фонду надали внутрішньо переміщеним особам консультації з юридичних питань та психологічну допомогу за потребою.

За інформацією Арцизької міської ради