1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: «ВІН ЗАГИНУВ...

НОВИНИ ГРОМАД: «ВІН ЗАГИНУВ НЕ ЗАРАДИ ЗВАНЬ І РЕГАЛІЙ»: НА ФАСАДІ ЗАЛІЗНИЧНЕНСЬКОГО ЛІЦЕЮ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ ПАМ’ЯТІ ДУНЄВА РУСЛАНА

Школярі, що стоять струнким рядом з квітами в руках. Ведучі з мікрофонами. Керівництво, педагоги навчального закладу, батьки учнів, що хвилюються. Так зазвичай виглядає будь-яке шкільне подвір’я з нагоди свят – Першого чи Останнього дзвоника.
Так було сьогодні і у дворі Залізничненського ліцею Болградської міської ради. Але захід, на який зібралися дорослі та діти, люди у військовій формі, мав не святковий характер.
Колись осіннім днем 1982-го сюди вперше на Свято Першого дзвоника прийшов, тримаючи міцно за руку маму, простий сільський хлопчик Руслан Дунєв. Він хвилювався, адже перед ним відкривався досі невідомий світ – привабливий та цікавий. Тепер він дорослий і він все зможе. Він обов’язково здійснить свої мрії.
Ця впевненість не залишала його і у 1992-му, коли він отримав атестат зрілості, вирушивши у справжнє доросле життя. Відслуживши термінову військову службу, молодий чоловік остаточно вирішив присвятити себе військовій справі і продовжив службу вже за контрактом.
І ось багато років потому в його рідній Залізничненьській школі знову лінійка. На спеціально відведеному місці сидить жінка із повними сліз очима. Поруч молодший син Георгій та невістка. Ця лінійка без її улюбленого старшого Руслана. Вона – на згадку про нього.
Сержант Дунєв Руслан Миколайович, 1977 року народження, уродженець села Залізничне, став першою втратою Болградської громади, загинувши 26 лютого 2022 року під час російської військової агресії проти України – за мирне майбутнє України. За вірність військової присязі нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).
Руслан і в житті був вірний вічним цінностям, які виростили в ньому трудівники-батьки, педагоги та й саме життя.
Про це під час лінійки, присвяченої відкриттю Меморіальної дошки пам’яті Дунєва Руслана , говорили директор Залізничненського ліцею Лілія Радушко, староста села Світлана Гергі, перша вчителька Руслана – Людмила Кулинська, його молодший брат Георгій.
«Педагогічний колектив ліцею висловлює особливу подяку Болградській районній організації ветеранів АТО за безкоштовне виготовлення Меморіальної дошки пам’яті нашого героя-земляка. Тепер Дунєв Руслан щодня зустрічатиме і проводжатиме поглядом учнів, нагадуючи кожному з нас, що він загинув не заради звань і регалій, а для того, щоб ми жили в мирній та квітучій Україні», – зазначила Лілія Радушко після церемонії відкриття та освячення Меморіальної дошки на фасаді навчального закладу.
Вічна пам’ять Руслану!

За інформацією Болградської міської ради