1. /
  2. Новини
  3. /
  4. РОБОТУ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ БОЛГРАДСЬКОГО...

РОБОТУ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ НА ПЕРІОД ВОЄННОГО СТАНУ РОЗГЛЯНУЛИ НА АПАРАТНІЙ НАРАДІ БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

28 вересня 2022 року очільник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура спільно з першим заступником начальника Болградської РВА Денисом Байлуком, заступниками начальника Болградської РВА Дмитром Дімитровим та Вячеславом Куликом провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів Болградської РВА.

В.о. начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної державної адміністрації Інна Гуткан доповіла про роботу закладів освіти Болградського району на період воєнного стану. Вона зазначила, що у Болградському районі для задоволення освітніх потреб населення у 2022-2023 навчальному році функціонують 79 загальноосвітніх закладів освіти та 79 закладів дошкільної освіти.

За результатами перевірок усіх закладів освіти комісією з огляду будівель цивільного захисту, найпростіших укриттів та захисних споруд, що розташовані у безпосередній близькості до закладів освіти станом на 27 вересня 2022 рекомендовано до укриття учасників освітнього процесу 41 захисна споруда.

У 12 закладах освіти ще тривають роботи з ремонту та облаштування укриттів Ремонтні роботи в більшості яких планується закінчити протягом місяця.

В Бородінській та Городненській громадах триває будівництво захисних споруд (сховищ).

Однією з вимог при підготовці укриття є наявність інтернету. На даний момент лише 66,6% укриттів забезпечені інтернетом.

Пульти виклику поліції охорони мають 95 закладів освіти, з них 72 заклади загальної середньої освіти, 23 заклади дошкільної освіти, системи відеоспостереження встановили 24 заклади (ЗЗСО – 15, ЗДО – 9). На даний час тривають процедури укладання договорів на встановлення систем відеоспостереження.

У закладах загальної середньої освіти здобувають освіту 12693 учня, з них продовжують перебувати за кордоном – 709 та   внутрішньо переміщених осіб – 128 учнів.

14 закладів загальної середньої освіти надають освітні послуги за очною формою навчання 1981 учню.

За змішаною формою навчання отримують освіту 5023 учня у 21 закладі, 1 заклад  здійснює навчання 4 учнів за індивідуальною формою.

Ще 42 заклади здійснюють освітній процес за дистанційною формою навчання.

Кількість педагогічних працівників складає 1699 осіб, з них 5 перебувають за кордоном. Комп’ютерами та ноутбуками забезпечено 1532 вчителя, що складає 90% від загальної кількості викладачів.

Всі заклади освіти Болградського району перейшли до використання е-журналів та е-щоденників. Всі педагогічні працівники підключені до освітніх платформ Міністерства освіти і науки.

Забезпеченість підручниками у школах району становить майже 100%, окрім 5-х класів НУШ. Електронні версії оригіналів підручників знаходяться у вільному доступі. Тому, як вчителі, так і учні можуть скористатися електронною бібліотекою, завантаживши необхідні книги. Друковані тиражі підручників будуть пізніше, але в невеликій кількості.

До лав Збройних Сил України та територіальної оборони мобілізовано 15 працівників освіти, з них 7 педагогічних працівників.

Дошкільною освітою в районі охоплено 80% дітей дошкільного віку, це 2633 дитини (загальна кількість дітей дошкільного віку – 3291), з них 66 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб.

Станом на сьогодні у традиційному, очному, форматі працюють 12 закладів.

В Теплицькій сільській раді проводяться консультаційні заняття для 5-річних дітей у Мирнопільському ліцеї та Садовській гімназії після 13.00.

Кількість інклюзивних класів у закладах загальної середньої освіти – 106, в яких здобувають освіту 134 учні з особливими освітніми потребами.

У закладах дошкільної освіти кількість інклюзивних груп становить 10, вихованців з ООП – 12.

Під кінець апаратної  наради Геннадій Васильович надав ряд рекомендацій та доручень посадовим особам та керівникам структурних підрозділів Болградської РВА стосовно підготовки соціальних закладів до опалювального сезону 2022-2023 років та підготовки захисних споруд у навчальних закладах.