1. /
  2. Новини
  3. /
  4. БОЛГРАДСЬКА РВА ОТРИМАЛА ТЕХНІЧНЕ...

БОЛГРАДСЬКА РВА ОТРИМАЛА ТЕХНІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ РОБОТИ З ВПО

Після 24 лютого система соціального захисту населення зіштовхнулася з випробуваннями – кількість внутрішньо переміщених людей в країні збільшилася у зв’язку з російською агресією. Оформлення довідок ВПО, подання заяв на виплати від держави та на отримання гуманітарної допомоги – це лише скорочений перелік питань, які працівники управління соцзахисту опрацьовують щодня. Для покращення якості роботи  фахівців управління соціального захисту населення Болградської РВА з надання послуг ВПО благодійна організація  «БФ  ««Стабілізейшен Суппорт Сервісез» облаштувало 3 робочих місця. Для оперативної обробки звернень переселенців зазначена  організація передала до Управління  3-х ноутбуки, 3 принтери, 3- столи та стільці.

Сьогодні регіональний координатор БО «БФ  ««Стабілізейшен Суппорт Сервісез» Станіслав Трошин та представник УВКБ в Одеській області Іслам Шалабі відвідали Болградській район та провели робочу зустріч з начальником  Болградської районної військової адміністрації Геннадієм Бамбурою, першим заступником  начальника Болградської РВА Денисом Байлуком  та начальником  управління соціального захисту населення Болградської РВА Олександром Рожковим.

Під час візиту представники БО  «БФ «ССС» ознайомились з роботою спеціалістів, які надають послуги ВПО та працюють на наданому обладнанні.

Начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура зазначив, що в Болградському й  Ізмаїльському районах та м. Одеса знаходяться значна кількість внутрішньо-переміщенних осіб, тому надана техніка є дуже необхідною та важливою для опрацювання заявок ВПО та використовується  за призначенням.

Олександр Рожков, керівник управління соціального захисту населення Болградської РВА зазначив, що безумовно, навантаження на управління та працівників посилилося зі збільшенням населення в районі. У березні-квітні був найбільш активний наплив переселенців, тож старе обладнання не витримувало навантаження.  Фахівцям Управління доводилось іноді працювати вдома. Нова техніка  дуже полегшила та прискорила роботу фахівців УСЗН Болградської РВА.

Керівництво адміністрації подякувало представникам БО «БФ  ««Стабілізейшен Суппорт Сервісез» за надану допомогу та сподіваються на подальшу співпрацю у напрямку надання допомоги ВПО.

Зазначимо, що в Болградському районі на обліку перебувають 8163 ВПО, яким видано відповідні  довідки. Допомогу на проживання призначено 10 583 внутрішньо переміщеним особам  на  суму 93,89 млн. гривень.