1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПІД ГОЛОВУВАННЯМ ДМИТРА ДІМИТРОВА...

ПІД ГОЛОВУВАННЯМ ДМИТРА ДІМИТРОВА ПРОЙШЛА РОБОЧА НАРАДА

27 жовтня 2022 року відбулась робоча нарада під головуванням заступника начальника Болградської районної військової адміністрації Дмитра Дімитрова з фахівцями відділу економіки та агропромислового розвитку, юридичного сектору та відділу фінансів Болградської РВА .

Під час наради розглядались питання стану проходження збору врожаю пізніх зернових культур та посівів сільськогосподарських культур в районі.

Станом на 24 жовтня 2022 року сільгосппідприємства та фермерські господарства Болградського району закінчили збирання пізніх видів зернових культур а саме: соняшника, льону, гірчиці, гречки, сої, сочевиці, нут, просо та завершують збирання кукурудзи (80 %), винограду (85%), сорго (60%).

У 2022 році були не сприятливі кліматичні умови, жарке літо, відсутність опадів, що не сприяло росту та врожайності деяких видів зернових та зернобобових культур в районі, також є випадки їх загибелі.

З початку вересня цього року у Болградському районі почався посів озимих культур,але погодні умові у вересні та жовтні були засушливі, майже не було опадів, що дуже впливає на посів й сходи рослин.

Станом на 24 жовтня 2022 року сільгосппідприємства та фермерські господарства району посіяли озимої пшениці 87 % від плану, озимого ячменю 69 % від плану, озимого ріпаку -100%.

Важливим питанням наради було питання роботи об’єктів критичної інфраструктури, а саме хлібопекарень, млинів, Арцизької м’ясної компанії, сільгосппідприємств, які займаються тваринництвом, під час стабілізаційних відключень електропостачання.

Про час та тривалість можливих відключень та відновлення постачання світла можна дізнаватись на сайті компанії та сторінках в соцмережах ДТЕК «Одеські електромережі».
Згідно з переліком вулиць можна заздалегідь зорієнтуватися, де в разі необхідності буде обмежене електропостачання та орієнтовну почерговість в часових проміжках для цих адрес.

Ще одним питання наради стало залучення сільськогосподарських товаровиробників та інших підприємств Болградського району до участі у благодійному ярмарку на підтримку воїнів ЗСУ та до збору коштів для потреб Збройних Сил України.

У завершенні наради заступник начальника Болградської РВА Дмитро Дімитров надав відповідні доручення присутнім.