1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРЕДСТАВНИКИ ОДЕСЬКОГО ГУМАНІТАРНОГО ШТАБУ...

ПРЕДСТАВНИКИ ОДЕСЬКОГО ГУМАНІТАРНОГО ШТАБУ ОБСТЕЖИЛИ МІСЦЯ КОМПАКТНОГО ПРОЖИВАННЯ ВПО

Болградський район кожного дня приймає вимушених переселенців з різних регіонів країни.

На сьогодні в районі зареєстровано 8171 переміщених осіб, з них 4386 – діти та 232 – особи з інвалідністю. З кожним днем кількість переселенців зростає.

Сьогодні начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура спільно з першим заступником начальника Денисом Байлуком та заступником начальника Вячеславом Куликом, фахівцями управління соціального захисту населення провели робочу зустріч з представниками Координаційного гуманітарного штабу Одеської області, під час якої були обговорені питання підготовки місць компактного проживання ВПО та забезпечення їх усім необхідним на зимовий період.

З керівниками громад були обговорені проблемні питання облаштування зазначених приміщень та забезпечення їх усім необхідним обладнанням.

Під час візиту до Болградського району волонтери обласного штабу Оксана Кузнецова , Лілія Пікалова та Дмитро Морощо відвідали Болградську, Василівську, Арцизьку та Тарутинську територіальні громади, де ознайомились з приміщеннями, в яких планують розташувати ВПО.

При обстеженні місць компактного проживання ВПО присутніми ще раз було звернуто увагу на вимоги їх облаштування.

Житлова зона місця тимчасового перебування має бути забезпечена належним освітленням, місцями для сну та відпочинку.

Параметри мікроклімату приміщень повинні бути максимально наближені до рекомендованих.

На території місць тимчасового перебування має бути організоване місце для приготування їжі та зберігання продуктів та\або забезпечене централізоване харчування з дотримання законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

Місця тимчасового мають мати душові,умивальники, воду питну та для санітарно-гігієнічних потреб.

У завершенні зустрічі начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура надав доручення головам громад району опрацювати питання щодо забезпеченості та облаштування місць компактного проживання внутрішньо-переміщених осіб з метою налагодження співпраці між Одеським обласним гуманітарним штабом для потреб громад.