1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДИ НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДИ НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Сьогодні під головуванням начальника Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури спільно з першим заступником начальника Денисом Байлуком та заступниками начальника Болградської РВА Дмитром Дімитровим та Вячеславом Куликом  відбулась апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів РВА.

Про стан роботи щодо реабілітації дітей з інвалідністю за 9 місяців 2022 року доповіла в.о. начальника управління соціального захисту населеннярайонної військової адміністрації Марія Дідик. Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 309 від 27.03.2019 року, визначено механізм використання бюджетних коштів.

На обліку в управлінні соціального захисту населення Болградської районної державної адміністрації  для забезпечення реабілітаційними заходами перебували 24 дитини з інвалідністю (І ступінь обмеженості – 6 дітей з інвалідністю; ІІ ступінь – 13; ІІІ ступінь – 5 дітей). З початку 2022 року забезпечено реабілітаційними заходами 17 дітей з інвалідністю на загальну суму 271,6 тис. грн., шляхом укладання двохсторонніх договорів між керівником реабілітаційного центру та начальником управління. Договори формувалися спеціалістами управління у Централізованому банку даних осіб з інвалідністю. На теперішній час одна дитина проходить реабілітацію з 28.11.2022 року на суму 16,0 тис.грн. Щомісячно управлінням направляються звіти щодо забезпечення реабілітаційними заходами дітей з інвалідністю до Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної державної адміністрації.

Начальник відділу економіки та агропромислового розвитку районної військової адміністрації Світлана Вербанова доповіла про підсумки збору пізніх сільськогосподарських культур урожаю 2022 року сільгосппідприємствами району.

Станом на 10листопада 2022 року сільгосппідприємства та фермерські господарства Болградського району закінчили збирання пізніх видів зернових та зернобобових культур.

Усі господарства були забезпечені необхідною збиральною технікою на весь період робіт. Загальні роботи у районі були проведені за 85 календарних днів. Зібрано врожаю соняшника на площі – 43335 га, намолочено 47160 тонн, середня врожайність склала 10,9 ц/га. Кукурудзи – на площі – 6861 га намолочено  9699 тонн, середня врожайність склала 14,1 ц/га. Винограду – на площі – 5378 га намолочено 24300 тонн, середня врожайність склала  45,0 ц/га. У Болградському районі також зібрано інші  види пізніх зернових та зернобобових культур.

Основна причина зменшення врожаю зернових  та зернобобових культур – погодні умови (засушлива осінь 2021 року, малосніжна зима та засушлива весна 2022 року). 

Крім того присутні заслухали інформацію стосовно внесення змін до рішення Одеської обласної ради від 19 лютого 2021 року №101-VIII «Про затвердження Порядку надання цільової адресної допомоги сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах, та малозабезпеченим верствам населення Одеської області», з якої доповіла в.о. начальника управління соціального захисту населеннярайонної військової адміністрації Марія Дідик.

Вона зазначила, що у зв’язку з широкомасштабною збройною агресією російської федерації проти України та з метою захисту прав громадян, допомоги постраждалим та сім’ям загиблих внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, були внесені зміни до Порядку надання цільової адресної допомоги сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах та малозабезпеченим верствам населення Одеської області. Матеріальна допомога, передбачена Порядком надається особам, які зазнали поранень та/або члени сім’ї яких загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України на території Одеської області. Матеріальна допомога є одноразовою, не має обов’язкового характеру та надається в межах наявних коштів.

Наприкінці наради присутні заслухали інформацію про стан роботи «Пунктів незламності» в Болградському районі.

 У завершенні наради очільник району Геннадій Бамбура обговорив з керівниками структурних підрозділів Болградської РВА проходження навчального процесу в освітніх закладах району та надав відповідні  доручення.