1. /
  2. Новини
  3. /
  4. БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН ДОЛУЧИВСЯ ДО...

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН ДОЛУЧИВСЯ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АКЦІЇ “ЗАПАЛИ СВІЧКУ “

Сьогодні, 25 листопада, в м. Болграді відбувся тематичний захід «Людської пам’яті мости», присвячений вшануванню жертв Голодоморів, що сталися в нашій державі в радянські часи – у 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 роках.

Особливо згадують наймасовіший із них – Голодомор-геноцид 1932-1933 років, коли від голоду загинули 10 млн 63 тис. осіб, що складає чверть населення нинішньої України.

В тематичному заході взяв участь заступник начальника Болградської районної військової адміністрації Дмитро Дімитров, заступник голови Болградської районної ради Володимир Романовський та Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

На початку заходу хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932-33 років, яка пройшла о 16:00.

Акція проходить щорічно не лише на згадку про жертв Голодомору, а ще як заклик до нинішніх і майбутніх поколінь українців не забувати про трагедії нашого народу минулих років і робити все від нас залежне, щоб ці страшні сторінки в історії українського народу ніколи не повторилися.

Після цього, учасники заходу запалили свічки в рамках всеукраїнської акції «Запали свічку».

По завершенню всіх присутніх запросили до перегляду відеофільму «Ціна правди», який розповідає історію валлійського журналіста Гарета Джонса, котрий першим відкрив правду про Голодомор в Україні та інші жахливі злочини, скоєні партією.

Ми ніколи не повинні забувати трагічних сторінок історії нашого народу.

Нехай пам’ять про усіх невинних жертв Голодомору згуртує нас, додасть нам мудрості і наснаги на благо світлого майбутнього та зміцнення держави.

Слава Україні!