1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Дорогі мешканці Болградського району!

Дорогі мешканці Болградського району!

Сьогодні ми віддаємо данину пам’яті незліченним жертвам жахливого політичного терору, який стався в Україні в 30-ті роки минулого століття – День пам’яті жертв голодомору.

Голодомор – одна з найстрашніших катастроф в історії людства. За своїм вражаючим масштабом його можна порівняти тільки з втратами нашого народу від Другої світової війни.

Сьогодні голодомор – не історична давнина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять і його очевидців і сучасне покоління. У період з квітня 1932 по листопад 1933 рр., тобто приблизно за 500 днів, в Україні загинули мільйони безневинних людей. На підтвердження страшних наслідків Голодомору в Україні дослідники називають різні цифри жертв, так щодня вмирало приблизно 25 тис. осіб, тобто понад 1000 осіб щогодини, або ж – 17 осіб щохвилини.

Схилімо голови в глибокій жалобі за тими людьми, які загинули голодною смертю. У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів, запалімо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі! Ми маємо усвідомити, щоб цього не сталося більше з нашими дітьми, внуками, нашими правнуками, повинні бути єдині у творенні нашої Української національної держави, тверді та свідомі у своєму виборі. Сьогодні складаємо співчуття нащадкам, родинам загиблих. Нехай Господь Бог прийме їхні душі до Царства Божого, а нас укріпить у вірі, надії, любові.

Бажаю, щоб на столі українців завжди був хліб і до хліба, щоб ніколи у наших дітей не бачити голодних очей, щоб дитинство їх було щасливим і ситим, щоб наші люди завжди мали достаток, а Україна перемогла клятого ворога.

Слава Україні!

Голова

Начальник Болградської

райдержадміністрації Геннадій БАМБУРА