1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: РОБОТА З...

НОВИНИ ГРОМАД: РОБОТА З ДІЮЧИМИ ГРАНТОВИМИ ПРОЕКТАМИ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ ТА ЙДЕ ПОШУК ПЕРСПЕКТИВНОГО МІЖНАРОДНОГО ПАРТНЕРСТВА ДЛЯ МАЙБУТНЬОГО БОЛГРАДСЬКОЇ ГРОМАДИ

На даний момент Сектор міжнародних зв’язків та інвестицій Болградської міської ради працює за декількома напрямками одночасно.
Продовжується робота за проектом USAID Говерла: участь у тренінгах, робота зі звітами. Нещодавно було отримано комплект професійного спецодягу для рятувальника та бензорізи.
«25 листопада в Одесі Сектор візьме участь у форумі “Безпека, інтеграція, потенціал: Чорноморський регіон” у рамках проекту USAID Говерла, організованому USAID спільно з Агентством регіонального розвитку. Від Болградської територіальної громади на форумі будуть представлені 2 проекти: напрям Енергоефективність – «Забезпечення роботи НС „Насосна-1“ та НС „Очисні споруди-2“, шляхом будівництва сонячних електростанцій у Болградській територіальній громаді» та напрям Житло для ВПО – «Комфортне житло для компактного розміщення ВПО у Болградській територіальній громаді», – розповіла завідувачка сектором міжнародних зв’язків та інвестицій Болградської міської ради Альона Ільченко.
Для гідної презентації даних проектних ідей Сектор плідно взаємодіє зі спеціалістами з Горводоканалу, УКБ, Відділу будівництва, архітектури, ЖКГ та ДАБК, старостами, фахівцями СЕС “Болград Еліос”, Фондом підтримки підприємництва, Відділу з питань комунальної власності та юридичного забезпечення.
Також Сектор вирішив взяти участь у конкурсному відборі проектів на фінансування в рамках Дунайської регіональної програми 2021-2027. Обов’язковою умовою для участі в конкурсному відборі є наявність трьох партнерів з різних країн для реалізації проектів в одному із запропонованих напрямків. Для цього Сектором було сформовано офіційні листи-пропозиції на різних мовах і направлено партнерам до Молдови, Болгарії, Сербії. Листи з пропозицією в рамках Договорів про дружбу та співпрацю отримали партнери з Болгарії (громада Каспічан, громада Тирговиште, громада Тунджа), з Молдови – муніципія місто Комрат, із Сербії – співдружність”ГЛАС” місто Босилеград.
«На пропозицію Сектору відгукнулася громада Тунджа з Болгарії та співдружність “ГЛАС” з Сербії. Партнерами було обрано напрям підвищення ролі культури та сталого туризму в економічному розвитку, соціальній інтеграції та соціальних інноваціях. Відбір проектів проводитиметься Керівним органом/Спільним секретаріатом Програми (Угорщина) та затверджуватиметься Моніторинговим комітетом. Стосовно цього питання Сектор веде посилену роботу з партнерами з Болгарії та Сербії, я також отримує консультації від Агентства регіонального розвитку та Мінрегіону» – підкреслила Альона Ільченко.

За інформацією Болградської міської ради