1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ І МАЙСТРІВ...

ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ І МАЙСТРІВ НАРОДНОГО МИСТЕЦТВА ПРИВІТАЛИ З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ

Сьогодні в Україні культура є одним з вирішальних чинників національного відродження, зміцнення державності й об’єднання суспільства навколо спільних цінностей та ідеалів. 9 листопада своє професійне свято відзначають працівники культури та аматори народного мистецтва.

В цей день  в місті Болград відбувся урочистий захід, присвячений зазначеному Всеукраїнському святу.

Вдячність і шану працівникам галузі культури та талановитим митцям, які прославляють Болградський район, висловили перший заступник начальника Болградської районної військової адміністрації Денис Байлук, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв та голова міської ради Сергій  Димитрієв.

У своєму вітальному слові перший заступник начальника Болградської РВА Денис Байлук зазначив: «Щоденною кропіткою працею працівників закладів культури, викладачів школи мистецтв, бібліотекарів, учасників аматорських колективів і майстрів народного мистецтва невтомно плескається джерело духовності, правди і краси. Виступи аматорських колективів вражають своєю неповторністю, яскравим колоритом, різноманітністю репертуару та невичерпною енергією виконавців. Болградщина має особливий колорит. Адже,  наш край — багатонаціональна духовна скарбниця та благодатна нива для мистецької діяльності. Завдячуючи вам ми вчимося любити рідний край, пісню і танець рідного народу, що, у свою чергу, сповнює нас високими патріотичними почуттями. Ваша нива встелена новими здобутками й творчими досягненнями. Завдячуючи участі в численних фестивалях та конкурсах ви прославляєте Болградський район не тільки в країні, а й за її межами».

Вітання супроводжувались нагородами та подяками. За самовіддану працю, високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у примноження духовних цінностей і розвиток культури району  працівників культури нагородили почесними грамотами районної, міської ради та КЗ «Центр  культури та дозвілля».

Чудовим завершенням урочистостей став перегляд фільма про культуру та діяльність працівників  Центру.