1. /
  2. Новини
  3. /
  4. У БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛАСЬ...

У БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛАСЬ АПАРАТНА НАРАДА

15 листопада 2022 року очільник району Геннадій Бамбура провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів Болградської районної військової адміністрації.
Про стан виконання районного бюджету у жовтні 2022 року доповів начальник відділу фінансів районної військової адміністрації Павло Синельников. Він зазначив що, до місцевих бюджетів Болградського району за жовтень 2022 року (без урахування трансфертів) надійшло 87 255,7 тис. грн., виконання склало – 111,6% , темп росту складає 116,1%.
Про стан проходження опалювального сезону 2022-2023 років у населених пунктах району доповів начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології районної військової адміністрації Аркадій Радулов. Він зазначив, що у Болградському районі відсутнє централізоване постачання теплової енергії та гарячої води. Об’єкти житлово-комунального господарства та соціально-культурної сфери опалюються індивідуальними котельнями (природний газ, тверде паливо, електроенергія).
У Болградському районі налічується 137 багатоквартирних будинків (м. Арциз, Болград, смт. Тарутине). Всі будинки переведені на індивідуальне опалення (природний газ, електроенергія).
Об’єкти соціальної сфери опалюються 220 котельнями, а також пічками та електрообігрівачами. Для об’єктів соціальної сфери, які опалюються твердим паливом необхідно 3479,3 т палива, в т.ч. альтернативного палива (пелети, брикети), у наявності – 2962,4 т (85%), що достатньо для сталої роботи закладів до кінця року.
Опалювальний сезон розпочато відповідно до норм санітарного законодавства у закладах охорони здоров’я, у дитячих дошкільних закладах та закладах загальної середньої освіти – де є облаштовані укриття.
З урахуванням кліматичних умов (протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря не перевищує 8 град.С ) опалювальний сезон розпочнеться для інших закладів соціальної сфери, підприємств, установ та організацій району.
Районною державною військовою адміністрацією ведеться координація робіт з підготовки до проходження зимового періоду з ДП «Служба місцевих доріг в Одеській області» та ТОВ «Євродор» по дорогах місцевого значення та з ТОВ «Євродор» і ТОВ «Автомагістраль Південь» по дорогах державного значення.
Для забезпечення безперебійного руху автомобільного транспорту на комунальних дорогах и вулицях у зимовий період міськими, сільськими, селищними радами району:
– підготовлено 29 одиниць власної спецтехніки (100%);
– підготовлено 1042 одиниць шанцевих механізмів(100%);
– заготовлено 765,0 т посипного матеріалу та реагентів(70%).
З метою недопущення виникнення аварійних ситуацій відділом проводиться моніторинг стану проходження опалювального сезону та координація дії всіх підприємств та організації, які забезпечують життєдіяльність населення.
Також в питанні різне Аркадій Радулов, начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології районної військової адміністрації, доповів про реалізацію положень нового Закону України «Про управління відходами».
Начальник відділу економіки та агропромислового розвитку районної військової адміністрації Світлана Вербанова доповіла про зміни в податковому кодексі стосовно блокування податкових накладних, механізм застосування мінімального Податкового зобов’язання, про роботу Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи водосховищ комплексного призначення.

По завершенню апаратної наради начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.