1. /
  2. Новини
  3. /
  4. БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН ПРИЄДНАВСЯ ДО...

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН ПРИЄДНАВСЯ ДО ЩОРІЧНОЇ АКЦІЇ
«16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»

У Болградському районі з 25 листопада по 10 грудня проходить щорічна всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Вона спрямована на звернення уваги до проблем домашнього насильства, а також забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.
Проблема домашнього насильства існує в усьому світі, в тому числі і в Україні. Кожна 5-та жінка зустрічалася в своєму житті з проявом насильства, але не кожна готова говорити про це. Кожен четвертий українець вважає, що насильство над жінками можна виправдати, а кожен 10-й взагалі не вважає насильство гострою проблемою. Вже пройшли ті часи коли думали «Якщо б’є – значить любить» або «Сміття з дому не виносимо!». Не можна мовчати і терпіти, треба говорити – голосно, наполегливо і твердо.
За 9 місяців цього року в Болградському районі зафіксовано 605 звернень стосовно вчинення домашнього насильства, з них: 111 звернень від чоловіків, 16 звернень від дітей, 478 звернень від жінок. Щоб людина отримала допомогу, вона повинна вчасно звернутися до фахівців. Мета всесвітньої акції «16 днів проти насильства» – вплинути на свідомість наших людей. Вони повинні розуміти, що домашнє насильство в будь-якому своєму прояві, будь то психологічне, сексуальне чи фізичне насильство, є порушенням прав людини і злочином.
Ось і сьогодні на центральній вулиці м. Болград, біля банків та гуманітарного штабу пройшла акція протидії домашньому насильству за темою «Разом проти насильства», «Стоп насильству!». З учасниками акції були проведені бесіди та розповсюджені листівки й буклети за даною тематикою, а також була надана інформація куди звертатись за допомогою особам, які постраждали від домашнього насильства.
У проведенні акції взяли участь представники управління соціального захисту населення та служби у справах дітей райдержадміністрації, КУ «Центр надання соціальних послуг» Болградської міської ради, Болградського районного відділу поліції ГУ НП в Одеській області.