1. /
  2. Новини
  3. /
  4. МАТЕРІ СОЛДАТА ІВАНА МІНКОВА...

МАТЕРІ СОЛДАТА ІВАНА МІНКОВА ВРУЧИЛИ ОРДЕН “ЗА МУЖНІСТЬ” ІІІ СТУПЕНЯ (ПОСМЕРТНО)

26 лютого 2022 року  в місті Чернігів, під час артилерійського обстрілу,  загинув мешканець Криничненської ОТГ, солдат Мінков Іван Георгійович –  водій мінометного взводу мінометної батареї механізованого батальйону.

15 червня 2022 року Указом Президент України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Івану Мінкову присвоєно ордену «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Сьогодні в Криничненській сільській раді начальник Болградського РТЦК та СП Олександр Дем’янов вручив державну нагороду матері загиблого воїна.

Від імені Болградської районної воєнної адміністрації начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура висловив слова скорботи та вдячності родині загиблого та вручив лист-подяку.

        «На жаль спокій у наших домівках вартує чималих зусиль, і що найболючіше – втрат серед відважних бійців. Щодня молоді захисники ціною власного життя захищають нас від ворожих куль та ракет рашистів. Мужній воїн, який поклав своє життя за Україну, назавжди залишиться у наших серцях. На жаль, нагороди та промови не втамують біль такої втрати» – з болем, зі скорботою та словами вдячності до родини загиблого героя  звернувся начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура.

 Учасники заходу вшанували пам’ять Івана Мінкова та пам’ять всіх загиблих під час російської агресії хвилиною мовчання.

Після заходу усі присутні поклали квіти до меморіальної дошки солдата Мінкова Івана, встановленої на загально освітньому закладі Криничненської сільської ради.

Герої не вмирають. Вони живі, поки ми їх пам’ятаємо.