1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 05 ГРУДНЯ  2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за останній тиждень загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає.

Населення Болградського району забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  перебоїв з паливом не спостерігається.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

Банки району працюють у штатному режимі при наявності генераторів та енергопостачання.  Банкомати постійно поповнюються готівкою.

Лікарні району працюють у штатному режимі. Усі заклади забезпечені генераторами.

З 5 грудня Одеська область повертається  до графіків стабілізаційних відключень. Однак ситуація в енергосистемі лишається складною тому можливих відхилень, які можуть виникати для балансування енергосистеми.

Для надання допомоги населенню у разі відключення електро і теплопостачання та забезпечення зв’язком, у зв’язку з тривалими аварійними відключеннями, в громадах Болградського району були розгорнуті 25 стаціонарних «Пунктів Незламності». Крім того вони забезпечені електроприладами для приготування гарячих напоїв.  Болградською районною військовою адміністрацією розроблена інтерактивна карта «Пунктів незламності Болградського району», до якої можна перейти за посиланням: https://www.google.com/maps/d/edit…

Комплектування та функціонування «Пунктів Незламності» здійснюються з урахуванням наявного ресурсу органів місцевого самоврядування. Зазначимо, що всі «Пункти Незламності» у кожній громаді району є безкоштовними та працюють цілодобово.

В громадах продовжують працювати пункти прийому та видачі гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність.

Болградська районна військова адміністрація продовжує  роботу з благодійною організацією «Благодійний фонд «Ліга добрих справ ЮА» та проводить  збір коштів на придбання дрону укомплектованого  тепловізором  для військовослужбовців Збройних Сил України.

Болградська районна військова адміністрація закликає усіх небайдужих приєднатись до збору коштів. Наша з вами посильна допомога зробить суттєвий внесок у спільну справу – перемогу над ворогом!

Болградська районна військова адміністрація знайомить з новелами законодавства України, які вступають у дію  у грудні  2022 року:

Ухвалені Верховною Радою України зміни спрощують добровільну участь громадян у системі пенсійного страхування та підтримки пенсіонерів.

Особи, які досягли 16-річного віку та не є пенсіонерами, мають право додатково добровільно сплачувати (або на їх користь – треті особи) страхові внески на пенсійне страхування.

До набрання чинності Законом договори про добровільну участь у системі пенсійного страхування могли укладати лише ті, хто не є/не були застрахованими особами, а з його прийняттям такі можливості надаються також працюючим громадянам.

Міністерство соціальної політики нагадує, що для вашої зручності працює низка інформаційних ресурсів щодо соціального захисту населення, а саме:

  1. Національна соціальна сервісна служба України (Нацсоцслужба) – (044) 289- 87-89, info@nssu.gov.ua .

2. Контакт-центр Пенсійного фонду України – 0-800-503-753,

(044) 281-08-70, (044) 281-08-71, info@pfu.gov.ua,

(сайт – www.pfu.gov.ua,

               Instagram.com/edopomoga.gov.ua

На період дії воєнного стану на території України значно спрощена процедура проведення медико-соціальної експертизи. Тепер медико-соціальна експертна комісія (далі – МСЕК) здійснює свої функції за принципом екстериторіальності (постанова Кабінету Міністрів №225, постанова Кабінету Міністрів №390).

Тобто, якщо особа звертається для встановлення інвалідності та не може прибути на огляд, – МСЕК може приймати таке рішення заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

З 1 грудня повноваження приймати звернення на призначення житлових субсидій мають органи Пенсійного фонду України.

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ

РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА