1. /
  2. Новини
  3. /
  4. РОЗМІЩЕННЯ ВПО ТА РОБОТА...

РОЗМІЩЕННЯ ВПО ТА РОБОТА ГУМАНІТАРНИХ ШТАБІВ ГРОМАД – ОСНОВНІ ПИТАННЯ НАРАДИ БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Сьогодні під головуванням заступника начальника Болградської районної державної адміністрації Вячеслава Кулика за участю начальника управління соціального захисту населення Олександра Рожкова та начальника відділу по роботі внутрішньо переміщеними особами управління СЗУ Лариси Ялама проведена нарада з відповідальними особами громад Болградського району з питань організації роботи в громадах з ВПО.
В Болградському районі на обліку перебувають 8134 ВПО, яким видано відповідні довідки. Допомогу на проживання призначено 13094 внутрішньо переміщеним особам на суму 101,02 млн. гривень. В усіх управліннях соціального захисту населення громад продовжується робота з оформлення допомоги ВПО.
Під час наради були обговорені проблемні питання щодо організації розміщення ВПО в місцях компактного проживання у кожній громаді району, облаштування усім необхідним МКП для їх комфортного проживання.
Вячеслав Володимирович зазначив, що у кожній громаді необхідно визначити відповідальну особу, яка буде займатися роботою пов’язаною з внутрішньо переміщеними особами та постійно взаємодіяти з відповідними структурними підрозділами Болградської РВА та Одеської ОВА.
Крім того під час наради були обговорені питання організації роботи Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань при Болградській РВА з Одеським обласним гуманітарним штабом та відповідними штабами громад. Були визначені основні критерії отримання та видачі гуманітарної допомоги ВПО та іншим незахищеним верствам населення.
У завершені наради заступник начальника Болградської РВА Вячеслав Кулик вкотре наголосив на необхідності пошуку та облаштуванні нових місць компактного проживання ВПО.
Ми повинні бути готовими до прийняття осіб, яких будуть евакуйовувати з територій, де йдуть активні бойові дії та зруйнована критична інфраструктура, зазначив він.