1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ВОЛОНТЕРІВ БОЛГРАДЩИНИ ПРИВІТАЛИ ЗІ...

ВОЛОНТЕРІВ БОЛГРАДЩИНИ ПРИВІТАЛИ ЗІ СВЯТОМ

Зараз Україну, як незалежну державу, знає весь світ. Доля склалася так, що на плечі нашого покоління впало важке випробування – відстояти власну, омріяну незалежність, яку виборювали віками. Те, що зараз відбувається в Україні – це війна за незалежність, це війна за найважливіші цінності: життя, правда, справедливість, людяність. Це війна за свободу, за національну гідність.

Велику роль в цій жорстокій війні відіграють волонтери України. На сьогоднішній день слово «волонтер» в Україні набуло особливого значення. Вони стали першими, хто підтримав наших воїнів та забезпечив усім необхідним, ставши справжніми янголами-охоронцями.

 5 грудня весь світ відзначає Міжнародний день волонтера. З цієї нагоди, сьогодні в місті Болграді пройшов захід присвячений цим людям.

 Свої вітання зі святом висловили начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв та секретар Болградської міської ради Віра Николаєнко.

Геннадій Бамбура, подякував усім волонтерам, хто віддає себе шляхетній, самовідданій і безкорисливій справі та допомагає людям. Він  побажав їм міцного здоров’я, добробуту, наснаги на добрі справи, родинного затишку і тепла, миру та благополуччя.

  Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

За вагомий внесок у розвиток волонтерського руху в умовах воєнного стану, неоціниму роботу з підтримки боєздатності військових проти збройної агресії російської федерації, нестримне прагнення до Перемоги Почесними  грамотами Болградської РВА нагороджено волонтерів м. Болград Лілію Биковську та Оксану Кілафли, а також директора Благодійного фонду «Ліга добрих справ ЮА» Олексія Строганова.

Крім того почесними грамотами Болградською районною та міською радами відзначено інших волонтерів району.

Під час заходу керівник БО БФ «Ліга добрих справ ЮА» Олексій Строганов передав військовослужбовцям військової частини м. Болград, які знаходяться на передовій, черговий дрон, укомплектований  тепловізором  для використання в денний та нічний час, придбаний на зібрані фондом кошти.

Волонтерка Оксана Кілафли передала до БО БФ «ЛІГА ДОБРИХ СПРАВ ЮА» грошову допомогу зібрану під час проведення Міжнародного фестивалю «ОКО». Ці кошти будуть направлені на придбання обладнання для окопів та бліндажів.

В завершенні заходу для волонтерів району виконали пісню артисти з  КЗ «Центру культури та дозвілля» Болградської міської ради.