1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: КЕРІВНИКИ ОРГАНІВ...

НОВИНИ ГРОМАД: КЕРІВНИКИ ОРГАНІВ ОБЛАСНОЇ ВЛАДИ ВІДВІДАЛИ КНП “ТАРУТИНСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА ЛІКАРНЯ”

27 січня 2023 року з робочим візитом Тарутинську центральну лікарню відвідали перший заступник директора Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації Анжела Попадюк, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики Одеської обласної ради Дмитро Чапір.
Для покращення надання медичних послуг у Тарутинській лікарні Анжела Попадюк та Дмитро Чапір передали головному лікарю Тарутинської лікарні комп’ютерне обладнання та медичні препарати.

З Тарутинським селищним головою Савою Чернєвим та головним лікарем КНП «Тарутинська центральна лікарня» Юрієм Савицьким заступник директора Департаменту охорони здоров’я та депутат Одеської обласної ради обговорили перспективи розвитку лікарні на поточний рік. Приділили увагу питанням виплати заробітної плати персоналу, фінансуванню на потреби медичного закладу, який надає медичні послуги мешканцям двох сусідніх громад, за рахунок коштів бюджету Тарутинської селищної ради. Оглянули приміщення, в яких працює медичне обладнання для забезпечення сталої роботи в умовах сьогодення.

Також обговорили черговий етап медичної реформи, за яким найближчим часом буде затверджено перелік медичних закладів, які увійдуть до спроможної мережі. Спроможна мережа будуватиметься за принципом госпітальних округів. Кожна область стане окремим госпітальним округом, який свою чергу поділятиметься на кластери. В рамках одного госпітального округу лікарні будуть розділені на надкластерні, кластерні та загальні. Пацієнт отримуватиме якісне та безоплатне лікування у відповідному типі закладу з урахуванням складності його захворювання.

Представники органів обласної влади подякували працівникам Тарутинської лікарні за сумлінну та відповідальну працю в непростих умовах воєнного положення в країні.

За інформацією Тарутинської селищної ради