1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 30 СІЧНЯ  2023 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за останній тиждень загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Населення Болградського району забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  перебоїв з паливом не спостерігається.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

Банки району працюють у штатному режимі при наявності генераторів та енергопостачання.  Банкомати постійно поповнюються готівкою.

Лікарні району працюють у штатному режимі. Усі заклади забезпечені генераторами.

На всій території Одеської області 30 січня продовжать діяти екстрені (ГАВ) відключення світла. Дізнатися коли відбуватимуть відключення/включення світла за вашою адресою під час стабілізаційних відключень ви можете на сайті ДТЕК Одеські електромережі: https://www.dtek-oem.com.ua/ua/shutdowns

У випадку відсутності електропостачання у ваших будинках більше 12-ти годин, просимо звертатися до Колл – Центру ДТЕК Одеські електромережі та органів місцевої влади (голова ОТГ або староста), а у випадках коли неможливо зв’язатись з вищевказаними відповідачами – до новоствореного Колл – Центру з приводу відсутності електроенергії Болградської РВА з 8.00 до 18.00 години за телефоном: 068-859-13-02.

Болградська районна військова адміністрація знайомить з новелами законодавства України, які вступають у дію  у січні  2023 року:

ЧЕРЕЗ ДІЮ МОЖНА ПЕРЕДАТИ ПРАВО КЕРУВАННЯ АВТО: ЯК ЦЕ ЗРОБИТИ

В Україні автовласник може поділитися цифровою версією техпаспорта з родичем або іншою людиною через додаток «Дія». Як це зробити – у нашому роз’ясненні за посиланням: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0NWGiHyyXewbfu8Ka68dcAzTd24btp92TyE7ZrcXijEU2ZgcpU47FCgDq7A7Ydes5l&id=100069389161800.

ОСОБИ, ЯКІ ДОСЯГЛИ ПЕНСІЙНОГО ВІКУ, АЛЕ ПРОДОВЖУЮТЬ ПРАЦЮВАТИ, МОЖУТЬ ПОДАТИ ЗАЯВУ НА ПЕРЕРАХУВАННЯ ПЕНСІЇ ПО СТАЖУ ОНЛАЙН

ДОБРОВОЛЬЦІ ЗМОЖУТЬ ОТРИМАТИ СТАТУС УЧАСНИКА БОЙОВИХ ДІЙ

Особи, які добровільно брали участь у захисті України в перший місяць після повномасштабного вторгнення рф, але не встигли офіційно записатися до Збройних сил чи тероборони, зможуть отримати статус учасника бойових дій.

    Відповідний закон Верховна Рада ухвалила 12 січня 2023 року. Закон також стосуватиметься осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів сімей загиблих або зниклих без вісті добровольців.

ФІНАНСУВАННЯ КОМПЕНСАЦІЙ РАБОТОДАВЦЯМ ЗА ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ВПО ЗБІЛЬШИЛИ ВП’ЯТЕРО

Програму виплати компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб вдосконалили — збільшили фінансування, а також надали роботодавцям можливість отримувати два види компенсацій. Відповідне рішення ухвалив Кабмін. Більше – на Соціальній інформаційній платформі: https://cutt.ly/79nwyw3

ДЛЯ ЗМІНИ РОЗМІРУ СУБСИДІЇ ПОТРІБНО ЗВЕРНУТИСЯ ЗА ЇЇ ПЕРЕРАХУВАННЯМ

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ

РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА