1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ПЕРЕВІРИВ СТАН ПІДГОТОВКИ ЗАХИСНИХ СПОРУД У НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ АРЦИЗЬКОЇ ГРОМАДИ

Сьогодні перший заступник начальника Болградської РВА Денис Байлук спільно з керівниками структурних підрозділів Болградської РВА відвідали шість навчальних закладів Арцизької громади та перевірив стан підготовки їх укриттів до навчання.

У грудні 2022 року громада завершила капітальні ремонти захисних споруд у 1 та 4 школах м. Арциза, у Главанському ліцеї, а також облаштували укриття за правилом «двох стін» у Арцизькому ліцеї №5, Прямобалківському ліцеї (основне укриття в процесі будівництва) та у Кам’янському ліцеї для відновлення очного навчання для 6-11 класів.

З 23 січня, після завершення зимових канікул, у 8-ми школах громади навчальний процес буде здійснюватися в очному режимі, а ще у 4-х – за змішаною формою (очно+дистанційно).

Перший заступник начальника Болградської РВА спільно з відповідими спеціалістами

перевірив стан укриттів та готовність до прийняття учнів.

“У кожній шкільній захисній споруді повинно бути сформовано спеціальний набір для укриття, в якому окрім їжі та запасів води, лежатимуть ліхтарики, медикаменти, батарейки та інші речі,”— наголосив Денис Байлук.

В свою чергу Арцизький міський голова Сергій Парпуланський зазначив , що як і було обіцяно з другого півріччя усі 12 шкіл громади готові працювати в звичайному режимі. Цьому передувала кропітка та величезних об’ємів робота з облаштування укриттів. Виваженими, чіткими і системними кроками ми дійшли до бажаного, аби наші заклади освіти якнайшвидше запрацювали у звичному режимі , а діти мали змогу отримувати якісну освіту не через екрани гаджетів.

Він подякував педагогічним колективам, батькам, старостам, комунальникам та усім, хто допомагав облаштовувати укриття та створювати безпечні умови для навчання наших дітей. Власними силами, в умовах обмеженого фінансування, об’єднавшись та згуртувавшись, – ми це зробили!

Зазначимо, що саме батьки, приймають остаточне рішення щодо вибору форми навчання для своєї дитини.

Болградська районна військова адміністрація і надалі буде сприяти будівництву та облаштовуванню укриттів в навчальних закладах району для забезпечення безпеки учнів.