1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА...

ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Сьогодні під головуванням начальника Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури відбулась щотижнева апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів РВА.

Про стан роботи зі зверненнями громадян у Василівській територіальній громаді протягом 2022 року доповів Петро Бойчев. Він зазначив, що у Василівський сільській раді створено всі умови по організації особистого прийому громадян. Під особистий контроль сільського голови забезпечений першочерговий прийом багатодітних матерів, одиноких матерів, учасників Другої Світовій війни, дітей війни. При розгляді звернень, що надійшли до сільської ради, випадків необґрунтованих відмов у задоволенні законних вимог громадян немає. З розглянутих  – 206 звернень   позитивно вирішені – 159, на 44 звернення дано усне роз’яснення. На інформаційній дошці у сільській раді  розміщені графіки прийому громадян обласної та районної держадміністраціями, іншими структурними підрозділами, номери телефонів «довіри» і «гарячої лінії». Відведено місце для написання заяв, є доступ до законодавчої бази звернення громадян.

Начальник відділу фінансів районної державної (військової) адміністрації Павло Синельников розповів про стан виконання бюджетів об’єднаних територіальних громад Болградського району за 2022 рік. Він зазначив, що до місцевих бюджетів  Болградського району  станом на 01 січня 2023 року надійшло 750 999,3 тис. грн., виконання за 2022 рік становить 103,1%, до плану додатково отримано  22 263,2 тис. грн. Виконали доходну частину бюджету за 2022 рік  7 з 10 громад: Арцизька, Болградська, Василівська, Городненька, Криничненська, Павлівська та Теплицька громади.

ПДФО – за 2022 рік до місцевих бюджетів ТГ Болградського району надійшло у сумі 414 283,5 тис. грн, відсоток виконання до розпису складає 105,7%. Виконали план по надходженню ПДФО 7 з 10 громад: Арцизька, Болградська, Василівська, Городненська, Криничненська, Павлівська та Теплицька громади.

        Плати  за землю  надійшло до місцевих бюджетів ТГ Болградського району за 2022 рік 180 592,0 тис.грн. відсоток виконання до розпису 100,6%.

Виконали план по надходженню плати за землю 6 з 10 громад: Арцизька, Болградська, Городненська, Криничненська, Павлівська та Теплицька громади.

        Єдиного податку – надійшло до місцевих бюджетів ТГ Болградського району за 2022 рік 124 695,1 тис. грн., відсоток виконання до розпису складає 100,6%. Виконали план по єдиному податку 6 громад з 10: Арцизька, Болградська, Василівська, Городненська, Павлівська та Теплицька громади.

         Акцизного податку надійшло до місцевих бюджетів ТГ Болградського району за 2022 рік у сумі – 9 661,0  тис. грн., відсоток виконання до розпису складає 73,7%. План по надходженню акцизного податку виконала лише 1 з 10 громад: Болградська.

  Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки  надійшов до місцевих бюджетів ТГ Болградського району за 2022 рік у сумі  5 710,9 тис. грн., відсоток виконання до розпису складає 94,6%. 4 громади з 10  цей показник виконали: Василівська, Кубейська, Павлівська та Тарутинська громади.

Провівши аналіз виконання доходної частини місцевих бюджетів Болградського району  за 2022 рік можна зробити висновок, що виконання плану по трьом основним бюджетоутворюючим податкам (ПДФО, плата за землю та єдиний податок) дало можливість виконати бюджет за 2022 рік.

        За результатами наради начальником Болградської РВА було надано ряд рекомендацій та доручень відповідальним керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації та організацій району.