1. /
  2. Новини
  3. /
  4. СТАРТУЄ АКСЕЛЕРАЦІЙНА ПРОГРАМА ЦИФРОВІЗАЦІЇ...

СТАРТУЄ АКСЕЛЕРАЦІЙНА ПРОГРАМА ЦИФРОВІЗАЦІЇ ГРОМАД ВІД МІНЦИФРИ, ПРОГРАМИ «U-LEAD З ЄВРОПОЮ» ТА SOCIALBOOST

🏫 SocialBoost за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та Програми «U-LEAD з Європою» запускає акселераційну програму для громад та допоможе створити й реалізувати проєкти цифрової трансформації.

👨‍💻 Акселераційна програма «Громада 4.0» допоможе лідерам цифрової трансформації в регіонах запустити діджитал-проєкти, відповідно до потреб мешканців. Програма передбачає використання вже наявних технологій та розробку нових рішень. Акселератор сприятиме посиленню стійкості, оптимізації цифрових процесів й впровадження інновацій, які сприятимуть відновленню і відбудові країни.

👥 Долучайтеся, якщо ви:

● представляєте громаду з населенням до 50 тисяч осіб

● маєте ідею проєкту для цифрової трансформації

● маєте проведений широкосмуговий інтернет

● обрали особу, відповідальну за цифрову трансформацію

● маєте коло активістів, які готові ініціювати та впроваджувати цифрові зміни

SocialBoost планує відібрати 48 громад для участі, а результатом «Громади 4.0» стане розробка принаймні 24 повноцінних концепцій проєктів цифрової трансформації громад, готових до пілотування.

👉 Прочитати більше про програму та подати заявку на участь можна на сайті до 20 лютого 2023 року: https://www.hromada4.org/?utm_source=google…

Партнерська підтримка Мінцифри забезпечить доступ до найкращих практик і ресурсів, напрацьованих за роки роботи в напрямі інформатизації.

«Цифрова трансформація — один з найважливіших складників розвитку регіонів і передумова успішної децентралізації. Саме тому одним із напрямів роботи Мінцифри є цифровізація громад. Разом з партнерами ми запускаємо акселераційну програму «Громада 4.0», щоб підтримати цифрових інноваторів і надати їм ресурс для пришвидшення локальної цифровізації. Результатом цієї програми стануть проєкти, що сприятимуть післявоєнному відновленню країни й допоможуть будувати цифрову державу», — зазначила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації України.

🇪🇺 Програма «U-LEAD з Європою», за підтримки якої реалізується акселераційна програма, вже багато років працює над підсиленням спроможності громад та пріоритезує цифрову трансформацію як один з ключових важелів розвитку громад:

«Посилення спроможності українських громад у сфері цифрової трансформації є одним із ключових напрямів діяльності Програми “U-LEAD з Європою”.

🖥Цифрова трансформація вже зробила суттєвий внесок у стійкість України. Наразі заплановано комплекс важливих та необхідних заходів, метою яких є підтримка нинішніх та майбутніх цифрових лідерів у громадах у розробці проєктів цифрової трансформації на місцевому рівні.

“Акселератор цифрової незламності” допомагатиме Міністерству цифрової трансформації України в успішному впровадженні політики Уряду. Я радий, що Програма “U-LEAD з Європою” є частиною цієї ініціативи!» — зауважує заступник директора Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ Андрей Хорват.

✅Програма передбачає висвітлення тем цифрової економіки, розвитку діджитал-навичок, розбудови цифрової інфраструктури в громадах та діджиталізація публічних послуг.

«Сектор інформаційних технологій не перший рік демонструє стійкість до викликів часу. Державні та комерційні ініціативи кожного дня доводять, що технології грають важливу роль у розвитку країни. «Громада 4.0» стане для українських громад одним з інструментів відновлення та економічного зростання у післявоєнний час. Для формування і розвитку проєктів цифрової трансформації громад SocialBoost буде використовувати багаторічний досвід і практики розвитку стартапів та ІТ-екосистеми України», — каже виконавчий директор SocialBoost Віктор Гурський.

Програма «Акселератор цифрової стійкості Громада 4.0» реалізується міжнародною організацією SocialBoost за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та Програми «U-LEAD з Європою».