1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В’ЯЧЕСЛАВ НЕГОДА: ПАРЛАМЕНТ ПІДТРИМАВ...

В’ЯЧЕСЛАВ НЕГОДА: ПАРЛАМЕНТ ПІДТРИМАВ ЗАКОНОПРОЕКТ, ЯКИЙ СПРИЯТИМЕ ПАРТНЕРСТВУ ГРОМАД У ВОЄННИЙ ТА ПІСЛЯВОЄННИЙ ПЕРІОДИ

Верховна Рада України прийняла у другому читанні законопроект (реєстр. номер 5742), норми якого удосконалюють порядок укладення договорів міжмуніципального співробітництва. Це сприятиме налагодженню партнерства територіальних громад у воєнний та післявоєнний періоди.

«Досвід громад з різних регіонів демонструє, що співробітництво дає змогу ефективно та швидше розв’язувати місцеві проблеми. А це так важливо особливо сьогодні — в період збройної агресії росії. Прийняття цього Закону удосконалює правове поле для співробітництва громад, що дозволить їм реалізовувати спільні проекти для відновлення їх територій та подальшого розвитку, приєднуватись до вже успішного співробітництва інших громад. А також сприятиме наданню якісних освітніх, медичних, культурних, житлово-комунальних та інших публічних послуг жителям», — зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода.

Відтак законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про співробітництво територіальних громад» щодо:

– запровадження процедури приєднання територіальних громад до вже організованого співробітництва за спрощеною процедурою;

– визначення нового типу договору про співробітництво територіальних громад з поєднанням кількох форм співробітництва;

– надання можливості проводити у дистанційній формі засідання комісій з підготовки проекту договору про співробітництво з обов’язковим відеозаписом таких засідань та трансляцією на офіційному вебсайті усіх суб’єктів співробітництва.

Нагадаємо, 16 листопада проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про співробітництво територіальних громад» щодо упорядкування окремих питань співробітництва територіальних громад» за реєстраційним номером № 5742 був схвалений Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.