1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: В СЕЛІ...

НОВИНИ ГРОМАД: В СЕЛІ КРИНИЧНЕ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ НА ЧЕСТЬ ЗАГИБЛОГО ГЕРОЯ – ІВАНА ДЕМ’ЯНОВИЧА ЧУМАКОВА

14 лютого, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь Івана Чумакова. Загинув головний сержант взводу військової частини морської піхоти, майстер-сержант Чумаков Іван Дем’янович під час виконання бойового завдання по захисту Батьківщини, внаслідок ворожого артилерійського обстрілу в Херсонській області 1 жовтня 2022 року. В листопаді йому мало виповнитися 45 років, але він не дожив до цієї ювілейної дати.

Меморіальну дошку встановлено на фасаді Криничненського ліцею, в якому колись навчався Герой, що віддав своє життя, захищаючи Україну. Право відкрити меморіальну дошку було надано дружині Тетяні Чумаковій та сину Дем’яну Чумакову.

На відкритті зібралися рідні та близькі Івана, Криничненський сільський голова Степан Веліков, директор Криничненського лицею Віра Меньшеніна, представники Криничненської сільської ради, учні та вчителі ліцею, представники Болградській районній спілки ветеранів АТО, священнослужитель Іоанн Каражеков Свято-Дмитріївського храму.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять загиблого та усіх військовослужбовців, хто віддав життя у боротьбі за нашу державу.

Багато слів хороших та сумних було сказано під час заходу. Загиблого героя не повернути, але пам’ять про нього завжди житиме в наших серцях. Криничненська сільська рада висловлює подяку Болградській районній спілці ветеранів АТО за виготовлення меморіальної дошки.

Вічна пам’ять Герою України!

За інформацією Криничненської сільської ради