1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЩЕ ТРИ ГРОМАДИ БОЛГРАДСЬКОГО...

ЩЕ ТРИ ГРОМАДИ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ ОТРИМАЛИ ОБЛАДНАННЯ  STARLINK

Сьогодні очільник району Геннадій Бамбура передав керівникам Городненської, Василівської та Кубейської громад супутникові термінали STARLINK.

Завдяки цієї системи Пункти Незламності у зазначених громадах найближчим часом будуть забезпечені швидкісним та безперебійним інтернетом, аби мешканці, у випадку блекауту, могли залишатися на зв‘язку з  рідними та близькими  й отримувати життєво важливу інформацію.

Starlink — це глобальна супутникова система, призначена для доступу до інтернету у важкодоступних куточках Землі.

Керівник відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності ЦНАП Болградської РВА надав роз’яснення головам ОТГ щодо встановлення та експлуатації наданого обладнання.

Зазначимо, що термінали Starlink надійшли до України завдяки співпраці Міністерства цифрової трансформації України з міжнародними партнерами. До Одеської області з Р.Польщі доставлено  55 зазначених супутникових терміналів , які розподілені  між районами для їх встановлення  у Пунктах Незламності.

Минулого тижня начальник Болградської РВА передав до Бородінської та Тарутинської селищних рад супутникове обладнання Starlink, яке вже встановлене у Пунктах  Незламності.