1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ...

В БОЛГРАДІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Саме в ці дні під час Революції гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піка. Тоді люди змінили хід історії та показали світові всю силу, стійкість і незламність нашої нації. Історія України мала багато трагічних періодів, коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинялися під загрозою. Але завжди в такі періоди найкращі сини і дочки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників.

Сьогодні у м. Болграді відбувся захід, присвячений Дню пам’яті Героїв Небесної Сотні під назвою «Вони тримали за нас небо» – людей, які поклали своє життя на вівтар свободи та європейського майбутнього України.

Присутні поклали квіти до Меморіалу Слави  та вшанували пам’ять загиблих на Майдані хвилиною мовчання.

Слова поваги, шани та співчуття звучали від керівництва району та місцевої влади, духовенства усім тим, хто ціною власного життя відстоював незалежність та свободу України, родинам загиблих, які у цій боротьбі втратили найдорожче – синів, батьків, дітей.

«Кожного з нас змінила Революція Гідності. Навчила бути небайдужими, брати на себе відповідальність і стояти за Україну до останнього подиху. Приклад тому – героїчний захист нашої країни від російського агресора саме в ці лютневі дні, волонтерський рух, самопожертва в ім’я незалежності. Прикро, але сьогодні на нашу свободу та незалежність знову зазіхають. Та маємо розуміти, коли ми разом, ніякий ворог не страшний. Ми сильні, бо ми єдині», – зазначив в своїй промові  начальник Болградської  РВА Геннадій Бамбура.