1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКІЙ ГРОМАДІ РОЗПОЧАТО...

В БОЛГРАДСЬКІЙ ГРОМАДІ РОЗПОЧАТО ВИДАЧУ БЕЗОПЛАТНОЇ ХАРЧОВОЇ ДОПОМОГИ – ВІД КОГО ТА КОМУ

Рішення про видачу безоплатної гуманітарної допомоги у вигляді харчового набору мешканцям Болградської територіальної громади, які опинилися у складних життєвих обставинах, та внутрішньо переміщеним особам, зареєстрованим на території ТГ, було прийнято на засіданні виконкому Болградської міської ради ще на початку лютого.

Воно стало слідством того, що ще в січні на баланс Болградської міської ради було прийнято безоплатну допомогу у вигляді харчових продуктів від Болградської районної військової адміністрації.

«Оскільки гуманітарна допомога потребувала спочатку фасування усього об’єму гуманітарної допомоги та формування наборів, до цього трудомісткого процесу були залучені не тільки робітники соціальної сфері Болградської міської ради, а й усі інші структурні підрозділи, щоб прискорити початок розподілу та видачі харчових наборів», – розповіла заступниця Болградського міського голови Ганна Мунтянова.

Фасування наборів ще продовжується, а паралельно з ним вже другий день ведеться видача харчової допомоги.

«Ними перш за все повинні бути забезпечені громадяни, які опинилися у складних життєвих обставинах та внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані на території Болградської територіальної громади. Для них передбачено 1870 харчових наборів із розрахунку один – на сім`ю складом до п’яти осіб, складом сім`ї п`ять осіб та більше – два харчових набори», – додала Ганна Мунтянова.

Зазначимо, що таку ж допомогу отримають і інші соціально незахищені мешканці громади. А саме: багатодітні сім`ї; діти – сироти та діти, позбавленої батьківського піклування; діти – інваліди; інваліди з дитинства І та ІІ групи; інваліди І групи; особи, яка перебувають на обслуговуванні в комунальній установі «Центр надання соціальних послуг» Болградської міської ради; сім`і, які опинилися у складних життєвих обставинах та знаходяться на обліку в КУ «Центр надання соціальних послуг» Болградської міської ради; сім`ї, які опинилися у складних життєвих обставинах та знаходяться на обліку в Службі у справах дітей Болградської міської ради.

Додамо, що сьогодні, на апаратній нараді Болградський міській голова Сергій Димитрієв виразив слова вдячності на адресу керівників та робітників всіх структурних підрозділів міської ради.

«Я щиро вдячний кожному, хто знаходив час не тільки виконувати свою основну роботу, а й взяти на себе роль волонтерів і прийняти участь в фасуванні такого великого об’єму харчової допомоги, щоб вона як найшвидше дійшла до людей, які ії потребують», – наголосив міський голова.

Апарат Болградської міської ради запрошує всіх бажаючих долучитися до волонтерської діяльності по формуванню харчових наборів щоденно в робочі дні з 8.00 до17.00 за адресою: м. Болград, вул. Поштова, 30. ТелефОн для довідок (04846) 4-12-59, 4-17-25).

За інформацією Болградської міської ради