1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Сьогодні очільник району Геннадій Бамбура провів апаратну нараду з заступниками та  керівниками структурних підрозділів Болградської районної військової адміністрації.

На початку наради представник Павлівської сільської ради Ольга Черкез ознайомила присутніх зі станом роботи зі зверненнями громадян у територіальній громаді протягом 2022 року. Вона зазначила, що у 2022 році до Павлівської сільської ради звернулись 1296 громадян, на особистому прийомі сільського голови, секретаря та старост – 541 громадян. Переважна кількість звернень громадян розглянута сільським головою та вирішена позитивно, 127 громадянам дано усне роз’яснення з приводу поставлених питань. Серед звернень громадян 1296 заяв, з них 2 пропозиції, 1 скарга.

Питання, порушені у зверненнях стосувались  сімейних проблем, оформлення на пільгову пенсію, проблем між сусідами, отримання субсидій, отримання допомоги малозабезпеченим, отримання грошової допомоги на лікування, отримання грошової допомоги на  поховання та малозабезпеченим, прийняття спадщини, встановлення меж присадибної ділянки, про надання дозволу на складання проєкту відводу, про видачу довідок, рішень, характеристик, актів  та багато інших питань.

Із початком війни Павлівська сільська рада активно працює над залученням в громаду гуманітарної допомоги та забезпечення нею найбільш потребуючих категорій населення громади,внутрішньо переміщених осіб.

Завдяки благодійникам, як з європейських країн так і з числа мешканців громади за 2022 рік, допомогу, що складалась із продуктів харчування довгострокового зберігання, засобів гігієни, побутової хімії, одягу, взуття отримали 145 осіб з числа внутрішньо переміщених, 917 людей похилого віку, 5 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах,93 багатодітні сім`ї, 27 дітей з інвалідністю, 143 інваліди І-ІІ групи.

Про добровільні формування цивільного захисту Болградського  району доповів начальник відділу оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами  Болградської РВА Сергій Забуга. Станом на 01 березня 2023 року на території Болградського району  добровільні формування цивільного захисту утворені у п’ятьох територіальних громадах: Василівської, Городненської, Кубейської, Криничненської, Теплицької.

 Також слід відмітити, що Тарутинською селищною радою затверджено «Положення про ДФЦЗ», але через відсутність достатньої кількості бажаючих  список добровольців відсутній і ДФЦЗ не утворено, але заходи вживаються.

З метою якісного та безпечного проведення ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, проведення аварійно-рятувальних та відновлювальних робіт для членів ДФЦЗ проводяться відповідні інструктажі з вивчення способів захисту від надзвичайних ситуацій, надання домедичної допомоги та правил користування засобами захисту.

У завершені доповіді було рекомендовано Болградської, Арцизької Бородінської, Павлівської радам вжити заходів щодо створення ДФЦЗ в територіальних громадах та їх організаційного забезпечення.

Головний спеціаліст сектору юридичного забезпечення апарату Болградської РВА Семен Федоренко ознайомив присутніх з вимогами Закону України «Про національні меншини (спільноти) України».

        По завершенню апаратної наради  начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.