1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ГЕННАДІЙ БАМБУРА ВЗЯВ УЧАСТЬ...

ГЕННАДІЙ БАМБУРА ВЗЯВ УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ ПРЕЗИДІЇ КОНГРЕСУ МІСЦЕВИХ ТА РЕГІОНАЛЬНИХ ВЛАД

Сьогодні начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура спільно із головами територіальних громад району взяли участь у засіданні президії Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбулось під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

На початку засідання до учасників з вітальним словом звернувся президент України Володимир Зеленський. Участь у роботі приймає понад 1600 учасників.

Володимир Зеленський зазначив, що «ми зберегли функціональність держави. Ми зробили так, що наявність українського прапора означає і наявність нормального життя в Україні, нормальних соціальних можливостей. І коли ми звільняємо від ворога нашу землю, усі знають – і не тільки в Україні, – що ми повертаємо все. Повертаємо життя, повертаємо все, що потрібно людям: транспорт, звʼязок, соціальні виплати, медицину, постачання електрики й води. Ми відновлюємо інфраструктуру. Тисячі різних об’єктів, що були пошкоджені або зруйновані вщент окупантами, відновлені. Логістика держави перебудована. Так маємо діяти й надалі. Збільшувати можливості нашої держави й дуже швидко ухвалювати потужні рішення. Менше помилок і скоріше пришвидшувати перемогу».

В умовах повномасштабної війни регіони показали, що здатні виконувати завдання загальнодержавного значення, самостійно генеруючи проєкти та ідеї для розвитку територій, консолідуючи й концентруючи зусилля громад і місцевої влади для спільної перемоги над окупантами.

Під час засідання присутні обговорили наступні питання:

– про безпекову та гуманітарну ситуацію на тимчасово окупованих та деокупованих територіях України;

– план відновлення енергетичної інфраструктури України, зруйнованої внаслідок терористичних атак росії;

– стан реалізації проєктів з відбудови об’єктів інфраструктури у регіонах, постраждалих внаслідок російської агресії;

– організаційне питання про створення окремого Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Також учасники заходу заслухали звернення Президента Комітету регіонів Європейського Союзу пана Васко Алвеса Кордєйро та Президента Асоціації Муніципалітетів Австрії, мера м. Графенвер Альфреда Рідля.

По завершенні засідання представники органів місцевого самоврядування мали змогу звернутись до очільників президії Конгресу місцевих та регіональних влад з запитанням.

Президент України Володимира Зеленського підбив підсумки засідання та за результатами заходу надав відповідні доручення.

Довідково:

Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України – це консультативно-дорадчий орган. Одним з основних завдань Конгресу є представництво інтересів органів місцевих та регіональних влад, зміцнення і захист інтересів органів місцевих та регіональних влад.