1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НЕЗАБАРОМ У ТАРУТИНСЬКІЙ ГРОМАДІ...

НЕЗАБАРОМ У ТАРУТИНСЬКІЙ ГРОМАДІ З’ЯВИТЬСЯ НОВА АМБУЛАТОРІЯ

Створення умов для надання якісних медичних послуг в Тарутинській громаді – один із пріоритетних напрямків діяльності Тарутинської селищної ради.

Надання первинної медико-санітарної допомоги в Тарутинській громаді здійснюється комунальним некомерційним підприємством «Тарутинський центр первинної медико-санітарної допомоги». До відповідного КНП відноситься і амбулаторія загальної практики сімейної медицини селища Тарутине, в якій працюють 10 сімейних лікарів та обслуговуються майже 17 тисяч декларантів. Але будівля, в якій на даний час знаходиться Тарутинська амбулаторія не відповідає вимогам медичного закладу. Вона була побудована ще у 1900 році, частина її приміщень перебувають у аварійному стані.

У зв’язку з обставинами, що склалися, Тарутинський селищний голова Сава Чернєв звернувся до керівника Благодійного фонду «Буджак Реліф» Артема Булгару та турецького міжнародного фонду допомоги розвитку Блакитного Півмісяця «ІВС» з проханням у сприянні будівництва амбулаторії сімейної медицини в селищі Тарутине. На що була надана позитивна відповідь. До будівництва амбулаторії також залучена німецька організація з надання екстреної медичної допомоги «Action Medeor».

2 березня до смт Тарутине прибули представники трьох сторін, які будуть займатися будівництвом нової будівлі медичного закладу. Вони ознайомилися з умовами надання первинної медико-санітарної допомоги в Тарутинський амбулаторії у даний час та переконалися у необхідності сучасних зручних приміщень з комфортними умовами як для пацієнтів так і для лікарів.

Під час зустрічі з керівництвом Тарутинської селищної ради та директором КНП «Тарутинський ЦПМСД» Меланією Мілановою представники благодійного фонду та міжнародних організацій обговорили перший етап реалізації плану будівництва нової амбулаторії. Ділянка, де має з’явитись новий медичний заклад, розташована поряд зі старою будівлею АЗПСМ. Будівництво відбуватиметься згідно з міжнародними стандартами, приміщення нової амбулаторії будуть оснащені сучасним медичним обладнанням та меблями.

Секретар Тарутинської селищної ради Анетта Куракова дякуючи міжнародним партнерам за активну участь у підтримці громади, відмітила, що будівництво нової амбулаторії в смт Тарутине – це вагома допомога нашій громаді у створенні сприятливих умов для медичного обслуговування населення та запевнила у готовності Тарутинської селищної ради до плідної співпраці.

У свою чергу, міжнародні партнери сказали, що мають великий намір в успішній реалізації даного проєкту.

За інформацією Тарутинської селищної ради