1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НА ОДЕЩИНІ ТРИВАЄ ОБЛАШТУВАННЯ...

НА ОДЕЩИНІ ТРИВАЄ ОБЛАШТУВАННЯ КЛАСІВ БЕЗПЕКИ

Департамент освіти і науки Одеської обласної військової адміністрації продовжує реалізувати всеукраїнський проєкт «Клас безпеки», метою якого є систематична підготовка дітей та молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної, мінної безпеки, надання домедичної допомоги, алгоритмам дій в умовах надзвичайних ситуацій тощо.

Особлива увага – дітям з особливими освітніми потребами. Сьогодні в КЗ «Одеська спеціальна школа №91 Одеської обласної ради» відкрито «Клас безпеки» для дітей з порушеннями слуху.

Перший урок з представниками ГУ ДСНС України в Одеській області, Патрульної поліції, ювенальної превенції пройшов для діток у комфортних умовах з сурдоперекладачем українською жестовою мовою. З сурдоперекладом був і мультфільм про мінну безпеку, що так актуально в умовах воєнного сьогодення. Вихованці закладу отримали безліч позитивних емоцій, а головне необхідні знання, які допоможуть у відповідальний момент зберегти здоров’я і життя.

«Це вже 65 клас на Одещині. До початку навчального року ставимо собі завдання відрити інтерактивні безпекові простори у кожному закладі освіти регіону»,- повідомив директор Департаменту Олександр Лончак.