1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НАЧАЛЬНИК ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ВІЙСЬКОВОЇ...

НАЧАЛЬНИК ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ МАКСИМ МАРЧЕНКО ЗУСТРІВСЯ З КЕРІВНИКОМ ПРОЄКТУ USAID «ГОВЕРЛА» ГАБРІЕЛЕМ АБРАГАМОМ

Сьогодні Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко зустрівся з керівником Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріелем Абрагамом.

Максим Марченко подякував за допомогу, яку в рамках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» надано Одеській області, а також коротко поінформував Габріеля Абрагама щодо безпекової ситуації в регіоні.

«Ми були, є і залишаємось з Україною та всебічно підтримуватимемо вас і надалі стільки, скільки буде потрібно», – в свою чергу зазначив Габріель Абрагам.

Також він розповів, що Проєкт USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») був заснований в мирні часи та спрямований на розвиток процесів децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги.

«Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» передбачає досягнення трьох цілей: підтримка правової реформи, посилення органів місцевого самоврядування, посилення залучення громадян, він реалізовується на національному та регіональному рівнях та налічує більше 50 партнерів», – підкреслив Габріель Абрагам.

Максим Марченко нагадав, що на сьогодні в Одеській області 10 громад включені до реалізації плану відновлення в рамках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», проте й інші, менш фінансово спроможні громади готові також активно долучитись до співпраці в рамках Проєкту «ГОВЕРЛА».

Габріель Абрагам повідомив, що з початком війни представники Проєкту «ГОВЕРЛА» працюють над питанням фінансування громад та надання всебічної їм допомоги. У 2022 році Одещині було надано комп’ютерне обладнання, генератори, обладнання для благоустрою, захисне спорядження для рятувальників, набори рятувальних гідравлічних інструментів та екскаватори.

«На 2023 рік нами заплановано розробку та реалізацію проєктів в рамках стратегії реконструкції та відновлення, а також розширення мережі офісів Проєкту «ГОВЕРЛА» на території України, зокрема, й відкриття Одеського регіонального офісу», – зауважив пан Абрагам.

Також під час зустрічі було обговорено питання щодо проведення Форуму «Відновлення» в Одесі та залучення представників міжнародних проєктів до участі в ньому.

Габріель Абрагам зазначив, що стратегічне планування є дуже важливим питанням в реалізації проєктів, а тому USAID планує виділення гранту для регіонального розвитку та підготовки спеціалістів зі стратегічного планування.

Сторони домовились про подальшу активну співпрацю та визначення переліку потреб, які Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» зможе забезпечити громадам Одеської області.