1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: АРЦИЗЬКИЙ МІСЬКИЙ...

НОВИНИ ГРОМАД: АРЦИЗЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА ВЗЯВ УЧАСТЬ В ОСВІТНІЙ “РЕЗИДЕНЦІЇ МЕРІВ У ЛЬВОВІ”

Цими днями у Львівській області пройшли тематичні зустрічі Голів громад з фахівцями Львівської міської ради, в рамках шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» SALAR International.org.ua. В резиденції мерів взяв участь й Арцизький міський голова Сергій Парпуланський.

Тематичні зустрічі були присвячені темі “Процес формування ефективних шкільних мереж, в тому числі про формування мережі закладів старшої школи”.

Про шлях просування змін, про успіхи та перепони, про здобутки і розчарування, про політичну волю до змін із головами, заступниками голів, керівниками місцевих органів управління освітою Львівської, Київської, Вінницької, Луганської, Сумської, Дніпропетровської, Одеської, Хмельницької областей ділилися Стрийський міський голова Олег Канівець, директори освітніх закладів Ярослав Білинський та Ірина Сьомачок, голова батьківської спільноти Юрій Мокрицький, депутатка Євгенія Пристанюк. Усі вони були одностайні в одному: освітні зміни є на часі, не можна відклади їх на пізніше, українські діти потребують якісної освіти.
У ході жвавих дискусій учасники освітньої резиденції визначалися із шляхами просування освітніх змін у своїх громадах, із можливостями скористатися досвідом колег та можливостями уникнути допущених ними помилок.

“Протягом двох днів мав змогу ознайомитися та перейняти досвід найкращих практик в Україні щодо формування мережі закладів старшої школи. Також ознайомився з тим, як працює освіта у Львові. Як підсумок: починаємо співпрацю з провідними експертами SALAR International.org.ua та шведсько-українським проектом “Підтримка децентралізації в Україні””, – поділився міський голова Сергій Парпуланський.

За інформацією Арцизької міської ради