1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ВІДБУЛАСЯ РОБОЧА...

НОВИНИ ГРОМАД: ВІДБУЛАСЯ РОБОЧА ЗУСТРІЧ БОЛГРАДСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ З РЕГІОНАЛЬНИМ ДИРЕКТОРОМ ПРОЕКТА USAID «ГОВЕРЛА» – ПРО ЩО ЙШЛА МОВА

Проект USAID «ГОВЕРЛА», партнером якого є Болградська територіальна громада, розпочав робочі візити до громад-партнерок.
В рамках цього керівник проекту Габріель Абрагам зустрівся з головою Одеської військової адміністрації і протягом минулого тижня відвідав з робочими візитами чотири громади-партнерки «ГОВЕРЛА» на Одещині.
На жаль, пан Абрагам був змушений терміново перервати свою поїздку по Одеській області і відлетіти до США. Продовжив візити по громадах директор Одеського регіонального офісу «ГОВЕРЛА» – В’ячеслав Голинський. Його приїзд до Болградської громади відбувся вчора.
В ході робочої зустрічі директор Одеського регіонального офісу проекту презентував Болградському міському голові Сергію Димитрієву та завідувачці сектору міжнародних зв’язків та інвестицій Болградської міської ради Альоні Ільченко напрями роботи «ГОВЕРЛА». Крім того, було обговорено подальше співробітництво в рамках участі Болградської громади в проекті «ГОВЕРЛА».
Пан Голинський висловив свою подяку голові громади та завідувачці сектору інвестицій за відповідальне ставлення та управління проектом в Болградській громаді.
Нагадаємо, що по проекту USAID «ГОВЕРЛА» з 91 громади Одеської області було обрано лише 10 громад, серед яких і Болградська.
Проект USAID «ГОВЕРЛА» «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» – це п’ятирічна програма, яка впроваджується Агентством США з міжнародного розвитку USAID і реалізовується компанією DAI Global LLC.
Проект має намір сприяти Уряду України у просуванні та здійсненні реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги.
Ініціатива працює у тісній координації з органами влади, передусім із Міністерством розвитку громад на території України, ВРУ, а також з іншими проектами, які фінансуються USAID, та донорами задля надання відповідної та своєчасної технічної допомоги.
На початковому етапі проекту Болградській територіальній громаді було надано обладнання для реагування на надзвичайні ситуації під час воєнних дій.

За інформацією Болградської міської ради