1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПЕДАГОГІЧНИЙ ФОРУМ «ОСВІТА В...

ПЕДАГОГІЧНИЙ ФОРУМ «ОСВІТА В УМОВАХ ВІЙНИ: ВИКЛИКИ ТА МОЖЛИВОСТІ ЇХ ПОДОЛАННЯ»

🎓На Одещині відбувся педагогічний форум, на якому учасники у межах спеціальних сесій за напрямами обговорили актуальні теми щодо якості освіти, освітньої екосистеми, освітніх втрат, цифровізації, підготовки до проведення вступних випробувань у 2023 році, самооцінювання закладу освіти та ін.

📚До форуму «Освіта в умовах війни: виклики та можливості їх подолання» який відбувся у м. Чорноморськ долучились освітяни, науковці, провідні експерти Державної служби якості освіти та Управління Державної служби якості освіти в Одеській області, аналітик Центру громадянської просвіти «Альменда», представник Одеського регіонального Центру оцінювання якості освіти, голова ГО «EDCAMP» та ін. Організатором зустрічі виступила Одеська районна військова адміністрація.

«Одним із пріоритетів нашої діяльності в умовах сьогодення вважаю створення безпечного освітнього середовища, в тому числі і облаштування/будівництво захисних укриттів. Хоча у перший місяць війни ми могли говорити лише про дистанційне навчання, сьогодні бачимо вагомі результати співпраці та взаємодії на всіх рівнях, що дозволило досить швидко адаптуватися та перейти на очний та змішаний формат, а це безпосередньо впливає, зокрема і на якість освітніх послуг. Тож продовжуємо роботу в напрямку організації безпечного, доступного, якісного та безбар’єрного освітнього простору», – зазначив у своєму виступі директор Департаменту освіти і науки Одеської ОВА Олександр Лончак.