1. /
  2. Новини
  3. /
  4. СЬОГОДНІ УЧАСНИКИ ОБЛАСНОЇ ОЛІМПІАДИ...

СЬОГОДНІ УЧАСНИКИ ОБЛАСНОЇ ОЛІМПІАДИ З ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ ПЕРЕДАЛИ ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСНІЙ ВІЙСЬКОВІЙ АДМІНІСТРАЦІЇ РЕЧІ, ЯКІ ВИГОТОВЛЯЛИ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ В РАМКАХ ПРОХОДЖЕННЯ КОНКУРСНИХ ЗАВДАНЬ

Діти самі проявили ініціативу і вирішили долучитися до наближення нашої перемоги таким чином. Олімпіада з трудового навчання є складною в порівнянні з іншими предметами. Учасники повинні продемонструвати не тільки теоретичні знання, а й практичні навички роботи з інструментами й обладнанням, уміти розрахувати матеріали та час, бути мобільними, гідно представити свою роботу журі.

“Раніше, у мирні часи, це були вироби з металу та деревини – дощечки для нарізання овочів, дівчатка шили іграшки. З початком повномасштабного вторгнення наші діти швидко подорослішали і використовують найменші можливості, щоб підтримати ЗСУ: плетуть маскувальні сітки, виготовляють окопні свічки, печуть печиво і проводять благодійні ярмарки. Вони – активні учасники усіх акцій! Наразі 45 учасників олімпіади розробляли та виготовляли проєктні роботи: «Туристична мініпічка» для розігрівання та приготування їжі в польових умовах», «Сумка – органайзер (рюкзак) для польової пічки», «Оберіг для Захисника». Всі роботи, разом з побажаннями від дітей Одещини, передані представникам ОВА, для подальшої відправки на фронт нашим Звхисникам”, – наголосив директор Департаменту освіти і науки Олександр Лончак.