1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В МІСТАХ БОЛГРАД ТА...

В МІСТАХ БОЛГРАД ТА АРЦИЗ ВВЕДЕНО В ЕКСПЛУАТАЦІЮ СТАНЦІЇ ДЛЯ ОЧИЩЕННЯ ВОДИ

Однією з головніших проблем Болградського району – це забезпечення населення якісною питною водою. Якісна питна вода – це вода, що не містить шкідливих для здоров’я людини домішок та повинна бути без запаху й кольору й безпечна при тривалому її вживанні.

Тому керівництво району постійно працюють над шляхами її вирішення завдяки участь у різних проектах і програмах з отримання очисного обладнання та залученню міжнародних партнерів.

Сьогодні начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура спільно з керівництвом Болградської РВА та Болградської міської ради взяв участь у введенні в експлуатацію станції для очищення води у м. Болграді біля Болградської лікарні. Очищення води на станції проводиться завдяки роботі сучасного ізраїльського фільтру високої очистки води.

Другий фільтр, такої ж потужності встановлено в одному з житлових мікрорайонів м. Арциз та забезпечує населення якісною питною водою.

Потужність очищення зазначеного обладнання складає – 1000 літрів води на годину, або 20 тон очищеної води за добу. Такі передові технології водоочищення використовують в Ізраїлі. Науково-конструкторський потенціал цієї країни та серйозний підхід до якості, дозволив їх продукції виправдано зайняти місце технологічного лідера в індустрії водоочищення. Завдання подібних новітніх фільтрів для води – видаляти із неї шкідливі домішки.

«Проблема із забезпеченням населення Болградського району якісною водою завжди була важливою, тому, завдяки сприянню начальника Одеської ОВА Максима Марченка та міжнародних донорів, Болградський район отримав дві очисні станції. Перед введенням в експлуатацію зазначених станцій, були проведені відповідні аналізи води, згідно отриманих результатів вода відповідає усім вимогам ДержСанПін 2.2.4.-171-10. Це ще один крок для покращення здоров’я нашого населення» – зазначив в своїй промові начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура. Також очільник району подякував керівництву Болградської та Арцизької міських рад за благоустрій станцій доочищення води.

В свою чергу Болградський міський голова Сергій Димитрієв висловив слова подяки керівництву Одеській ОДА та Болградській РВА за надання обладнання для очищення води та можливість мешканців міста Болград вживати якісну питну воду.

Зазначимо, що ці фільтри надійшли до Одеської області від “Єврейської релігійної громади Києва”, в якості гуманітарної допомоги, за дорученням головного Рабина України рав Моше Реувена Азмана та завдяки сприянню начальника Одеської ОВА Максима Марченко й були передані до Болградського району.