1. /
  2. Новини
  3. /
  4. У БОЛГРАДІ ПРОЙШЛА ЗУСТРІЧ...

У БОЛГРАДІ ПРОЙШЛА ЗУСТРІЧ ВОЛОНТЕРІВ

Сьогодні у м. Болграді відбувся величезний захід – Зустріч волонтерів. Його ініціатором став голова депутатської групи «За духовність, моральність та здоров’я Одещини» Веніамін Унгурян.  Організатором – Духовна рада Одеської області, до якої входять представники більшості християнських конфесії нашого регіону.

У заході взяли участь начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура, представники Болградської районної та міської ради, волонтерських, християнських та благодійних організацій району.

На початку заходу начальник Болградської РВА подякував організаторам та учасникам, за те що вони приєднались до величезного руху захисту та допомоги українському народові й нашим захисникам та розповів про основні напрямки волонтерської діяльності в Болградському районі.

Голова БФ «Дарунок» Світлана Бербат зазначила, що з першого дня злочинного вторгнення ворога на територію України багато християнських організацій, благодійних фондів, церков, місцевих та іноземних, щиро та активно допомагають Україні, зокрема мешканцям Болградського району.

Депутат Одеської обласної ради   Веніамін Унгурян подякував Духовній раді Одеської області за співпрацю та зазначив, що завдяки спільній роботі, вже з перших тижнів нам вдалось налагодити міжнародну співпрацю з низкою волонтерських організацій Румунії, Болгарії, Німеччини, Молдови, Польщі, США.  За результатами взаємодії на територію України через південні кордони було завезено тисячі тон гуманітарної допомоги, медикаментів, роздано десятки тисяч продуктових наборів, сотні авто для ЗСУ та для багатьох інших потреб.

Під час  зустрічі були обговорені шляхи подальшого співробітництва, ефективної системної підтримки населення Болградського району, поглиблення відносин з благодійними організаціями та укріплення міжнародної співпраці. Волонтери району та благодійники напрацювали план дій на майбутнє.

За вагомий внесок у здійснення благодійної допомоги населенню та Збройним силам України від імені голови Одеської обласної ради були вручені подяки Благодійному фонду «Ліга добрих справ», ГО «Болградська районна спілка ветеранів АТО» та волонтерам району.