1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ОЗНАЙОМИВСЯ...

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ОЗНАЙОМИВСЯ З ОРГАНІЗАЦІЄЮ РОБОТИ НА МЕТЕОСТАНЦІЇ

Сьогодні очільник району  Геннадій Бамбура відвідав метеорологічну станцію «Болград» й ознайомився з роботою та проведенням метеорологічних спостережень.

 Начальник метеостанції Наталя Марчева пояснила, що метеорологічна станція – це установа для проведення метеорологічних спостережень, яка складається з метеорологічної площадки  де розташовані основні прилади для метеорологічних спостережень, та опалювального будинку в якому встановлюються барометри, барографи, міститься запасний інвентар, ведеться обробка спостережень.

На метеостанції, яка була заснована ще в 1944 році, ведуться вимірювання основних метеорологічних елементів і явищ таких,  як: атмосферний тиск, температура повітря, опади, вологість повітря, сонячна енергія, напрямок і швидкість вітру, хмарність (їхня кількість, форма, висота над рівнем станції), температура поверхні ґрунту або сніжного покриву, температура ґрунту на різних глибинах.

Як зазначив Геннадій Васильович, для аграрного району дуже важливо мати якісний прогноз погоди та мати можливість спиратись на достовірну інформацію й  планувати свої роботи в сільському господарстві.

Крім того, метереологічними даними користуються сімейна медицина, санітарно-епідеміологічна станція, військові та інші галузі.

По завершенні зустрічі, обговорили нагальні проблеми в роботі метеорологічної станції «Болград» та шляхи вирішення.