1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: НА 351-У...

НОВИНИ ГРОМАД: НА 351-У ДОБУ ПОДОРОЖЕЙ ПО УКРАЇНІ ДО БОЛГРАДСЬКОЇ ГРОМАДИ ЗАВІТАВ ВИДАТНИЙ ФІЛАТЕЛІСТ ТА ДІЯЧ ОЛЕКСАНДР КАНІВЕЦЬ

Болград став 10-м містом на Одещині и 220-м населеним пунктом України, яке у рамках поштової виставки-естафети відвідав відомий в Україні філателіст, член Київського товариства Асоціації філателістів України, громадсько-мистецький діяч України, представник Черкаського земляцтва міста Києва «Шевченків край» і популяризатор історії України Олександр Канівець.
Свою подорож киянин розпочав майже рік тому – 26 квітня минулого року, з амбітною метою — об’їхати всю країну зі своєю пересувною виставкою «Незламний козацький дух українського народу» з унікальним експонатом – посмертною маскою Великого Кобзаря. З 11 по 21 квітня цього року вона проходить в Одеському обласному історико-краєзнавчому музеї.
Подорожуючи, пан Олександр доповнює тематичну колекцію, створюючи нові авторські листівки, конверти, марки, присвячені пам’ятним знакам на честь видатних діячів української нації та знакових для нашої історії подій.
« Зі столиці я попрямував на західну Україну 26 квітня 2023 року, — розповів Олександр Канівець. — Перша виставка була організована у Івано-Франківську. — Та загалом я вже об’їхав близько 220 населених пунктів країни. Попереду – ще не менша кількість населених пунктів із величною історією. Цей проект є унікальним і безпрецедентним, бо такого ще ніхто не робив. Усі пам’ятні місця, які я відвідав, вже на моїх конвертах. Отож, маю чудові та надзвичайно рідкісні екземпляри, а в подальшому вони будуть безцінними. Ваше місто також закарбую у цей проект».
Олександр Канівець завітав до нас аби увіковічити на двох конвертах Меморіал Слави и пам’ятник Шевченко у Болграді та відкриття Меморіалу Слави колишнім Президентом України Петром Порошенко – на поштовій листівці.
«По одному такому екземпляру я обов’язково залишу в Болградській міській раді, відділі культури міськради та в Одеському обласному краєзнавчому музеї. Ще один такий екземпляр стане часткою поштової виставки-естафети, а згодом увійде у книгу, яка називатиметься так, як і виставка, – «Незламний козацький дух українського народу». Для Болграда ці конверти та листівка стануть, свого роду, візитками та оберегами під час війни», – додав український діяч.
Варто зазначити, конверти із марками філателіст виготовляє власноруч, все це офіційно документує, марки гасить на місцевих поштамтах та презентує керівництву громад та міст, а також дарує у місцеві музейні фонди.
«Все це, чим я займаюся останній рік, – за покликом душі и серця», – зізнався Олександр Канівець, син художника та майстрині вишиванки, а в минулому працівника Міністерства внутрішніх справ України.
Фото: Болградська міська рада и українська “Вікіпедія”

За інформацією Болградської міської ради