1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА В БОЛГРАДСЬКІЙ...

АПАРАТНА НАРАДА В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА

Сьогодні очільник району Геннадій Бамбура провів апаратну нараду з заступниками та керівниками структурних підрозділів Болградської районної військової адміністрації.

Про соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи за 2022 рік доповів начальник управління соціального захисту населення Болградської РВА Олександр Рожков. Він зазначив, що  в управлінні соціального захисту населення Болградської РВА на обліку перебувають 105 осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них: 18 осіб 1 категорії; 26 осіб 2 категорії; 40 осіб 3 категорії; 2 особи 4 категорії; 8 – вдови, померлих постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи; 11 дітей, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Їм нараховується та виплачується щомісячна грошова допомога у зв’язку з обмеженням споживання продуктів харчування місцевого виробництва та компенсації за пільгове забезпечення продуктами харчування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. На постраждалих осіб віднесених до 1 категорії у розмірі – 505,00 грн., а для осіб 2 категорії – 252,50 грн. Протягом 2022 р. виплачено грошової компенсації за пільгове забезпечення продуктами харчування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи в сумі 349,066 тис.грн.

В управлінні на обліку щодо забезпечення санаторно-курортним лікуванням знаходяться 10 осіб, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи. Після зняття зупинення та надходження коштів з державного бюджету особи 1 та 2 категорії будуть забезпечені санаторно-курортними путівками. Також особи 1 та 2 категорії, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи мають 50-процентну знижку плати за користування житлом (квартирної плати, плати за управління багатоквартирними будинками), комунальними послугами (газ, електрична і теплова енергія, водопостачання, водовідведення та інші послуги) у межах середніх норм споживання, передбачених законом.  Фінансування витрат, пов’язаних з реалізацією цього Закону, здійснюється за рахунок коштів державного і місцевого бюджетів та інших джерел, не заборонених законодавством.

Також начальник управління соціального захисту населення Болградської РВА Олександр Рожков ознайомив присутніх з Порядком забезпечення допоміжними засобами реабілітації (технічними та іншими засобами реабілітації) осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані такі засоби, їх переліку. Він зазначив, що для безоплатного забезпечення допоміжними засобами реабілітації особи, які потребують  цих засобів або їх законні представники  звертаються до уповноваженого представника органів місцевого самоврядування із заявою та відповідним пакетом документів. Станом на 17 травня 2023 року спеціалістами виконавчих органів міських, селищних та сільських рад Болградського району надано 111 заяв а саме: Болградська міська рада – 13 заяв; Василівська сільська  громада – 4 заяви; Арцизька міська рада – 45 заяв; Тарутинська селищна рада – 14 заяв; Городненська сільська громада  -7 заяв;  Кубейська сільська громада – 4 заяв; Криничненськая сільська громада – 7 заяв; Бородінська селищна громада – 6 заяв; Павлівська сільська рада – 3 заяви; Теплицька сільська громада – 8 заяв.

Начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології районної державної (військової) адміністрації Аркадій Радулов доповів про хід проведення щорічної акції «За чисте довкілля» та в її рамках дня благоустрою територій населених пунктів Болградського району. На території  Болградського району  протягом  тижня, що передують Дню довкілля проведено  екологічні заходи: ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ,  прибирання територій узбіччя доріг між населеними пунктами громад,  висадка  дерев і чагарників,  впорядкування територій парків, скверів, алей,  газонів і квітників, територій пам’ятників, меморіалів, прибирання сміття на берегах ставків. В цілому, за даними громад Болградського району в акції взяли участь 5,6 тисячі небайдужих до охорони довкілля людей, в тому числі дітей шкільного віку, більше тисячі підприємств, установ та організацій. За активної участі місцевого населення та громадських організацій було упорядковано  більше 40 тис м2 парків та скверів, газонів  і квітників, висаджено 14,767 тисячі  дерев і 0,560 тисяч кущів, ліквідовано 99 несанкціонованих сміттєзвалищ, обсяг зібраних побутових відходів на несанкціонованих сміттєзвалищах -1037,318м3. Під час проведення дня довкілля прибрано 1101,95 м2 прибудинкових територій, відремонтовано 98 існуючих дитячих майданчиків, приведено у належний стан 111 кладовищ. Витрачено 599,37 тис грн. на благоустрій по Болградському району.

   По завершенню апаратної наради  начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.