1. /
  2. Новини
  3. /
  4. МАТЕРІВ БОЛГРАДЩИНИ ПРИВІТАЛИ ЗІ...

МАТЕРІВ БОЛГРАДЩИНИ ПРИВІТАЛИ ЗІ СВЯТОМ

Українці мають багато традиційних свят, історія яких тягнеться ще споконвіків. Серед них є особливе свято – День матері. Це одне з найбільш зворушливих свят, адже образ матері на все життя залишається найдорожчим і найсвятішим для кожної людини. У всіх народів, у всі віки жінка-мати була берегинею, добрим янголом домашнього вогнища, її мудрість поважали в сім’ї, в її розрадах знаходило спокій зранене й зболіле синівське серце.

Напередодні цього свята в м. Болграді відбулась концертна програма «Зігрій любов’ю вогнище родини». У заході взяли участь та привітали зі святом присутніх матерів заступник начальника Болградської РВА Дмитро Дімитров, заступник голови Болградської районної ради Володимир Романовський, Болградський міський голова Сергій Димитрієв та священик Спасо – Преображенського собору ієрей Михайло Савка.

Під час урочистої частини заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих від російської агресії.

«Молитви мільйонів українських матерів невидимим омофором вкривають і захищають Україну, кожного воїна, кожну сім’ю і дитину. Я схиляю голову перед усіма матерями! Немає нічого сильнішого, ніж свята материнська любов. Низький доземний уклін матерям, за те, що виховуєте патріотів, які неймовірними зусиллями й навіть ціною власного життя, творять нову історію держави. Ми ніколи не забудемо подвигу ваших дітей – новітніх Героїв України! Щастя і здоров’я всім Вам, дорогі Матері! Тепла та затишку Вам, злагоди і душевного спокою!» – з вітальним словом до всіх жінок звернувся Дмитро Дімитров.

Керівники району та громади квітами привітали матерів багатодітних родин та сімей переселенців:

Валентину Таласимову – мешканку м. Болград, ветерана педагогічної праці, маму п’ятьох дітей. Валентина Степанівна давно на пенсії, але є активною мешканкою міста, бере участь у багатьох культурних заходах. Жінка є провідною актрисою театральної студії «ОнгЪл». Валентина Степанівна допомагає дітям виховувати онуків, займається спортом та дуже смачно готує.

Аллу Димитрову – маму тринадцяти дітей.

Алла с 2008 року разом із сім’єю проживає в селі Табаки, куди переїхала із сусідньої Виноградівки. Разом із чоловіком Сергієм подружжя виховує 13 дітей, старшому сину в цьому році виповнилося 18 років, а наймолодшій дочці всього один рік з народження.

Заступник начальника Болградської РВА подарував квіти переселенці з м. Миколаїв – Наталі Волошиній, яка живе в с. Табаки Болградської громади та працює директором Табаківського будинку культури, по сумісництву є одним з режисерів театру Онгьл.

Свою любов до усіх мам та України висловили в піснях та прекрасних танцювальних номерах артисти КЗ «Культури та дозвілля» Болградської міської ради.