1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: У ТАРУТИНСЬКІЙ...

НОВИНИ ГРОМАД: У ТАРУТИНСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОЙШЛА ЗУСТРІЧ З РОДИНАМИ ВІЙСЬКОВОПОЛОНЕНИХ ТА ЗНИКЛИХ БЕЗВІСТІ

Родини військових, що потрапили в полон або вважаються зниклими безвісти, переживають тяжкі психологічні випробування, адже перебування їх рідних людей невідоме, як і час та можливість їх повернення.

Керівництво Тарутинської селищної ради вживає усі можливі заходи щодо підтримки таких родин аби допомогти їм, підтримати у важкий час та дати зрозуміти, що вони не самі у своїй біді.

За ініціативою Тарутинського селищного голови Сави Чернєва 18 травня 2023р. відбулась зустріч з родинами військових, що потрапили в полон та зниклих безвісті.

У зустрічі взяли участь: селищний голова Сава Чернєв, директор комунальної установи «Одеський обласний центр допомоги ветеранам війни» Оксана Алєксєєва та її заступник Юрій Кисіль, начальник відділу соціального захисту селищної ради Ганна Стоянова, працівник Другого відділу Болградського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, рідні полонених військових та зниклих безвісті Тарутинської і Бородінської громад.

«У кожної із присутніх родин своя нелегка історія, ми зібралися щоб з’ясувати кожен окремий випадок та за можливістю допомогти сім’ям, бо найвищою цінністю для сімей є їх сини, чоловіки, брати» — підкреслив Сава Чернєв, відкриваючі зустріч.

Оксана Алексєєва ознайомила родини з алгоритмом дій щодо надання максимальної інформації про зниклих рідних відповідним державним органам та особливостями звільнення з полону.

Також директор комунальної установи повідомила про функціонування гарячих ліній підтримки, надання безоплатної правової і психологічної допомог.

Юрій Кисіль поінформував про прийняття обласною радою програми щодо підтримки родин військовополонених, згідно якої кожна родина має право отримати одноразову грошову допомогу на дітей.

Під час зустрічі відбувся конструктивний діалог. Оксана Алексєєва та Юрій Кисіль відповіли на питання кожної родини військовослужбовців, ознайомилися з їх проблемами та за можливістю сприятимуть їх вирішенню.

За інформацією Тарутинської селищної ради