1. /
  2. Новини
  3. /
  4. УВАГА ФАЛЬШИВІ АКАУНТИ

УВАГА ФАЛЬШИВІ АКАУНТИ

Як і багато іншого в цифрову епоху, пошук романтичних відносин також перейшов в онлайн, а платформи онлайн-знайомств стали зручним майданчиком для шахраїв. Однак зловмисники не обмежуються тільки сайтами знайомств, вони часто шукають своїх жертв в соцмережах і зв’язуються з ними через особисті повідомлення. Особливо легкою ціллю для шахраїв є підлітки, які через появу романтичних почуттів можуть втратити пильність і легко піддатися різним маніпуляціям.

Під час цієї афери зловмисник часто видає себе за людину, яку підліток вважає привабливою. Потім шахрай слідкує за своєю жертвою допоки не досягне своєї мети — виманювання грошей. На жаль, в деяких випадках кіберзлочинець шляхом маніпуляцій змушує користувача поділитися особистими фотографіями. Після цього, зловмисник починає шантажувати жертву, погрожуючи надіслати фото її близьким або опублікувати в мережі у разі несплати певної суми.

Слід остерігатися повідомлень від незнайомих людей, особливо з сумнівними пропозиціями або підозрілими посиланнями. У будь-якому разі найкращим варіантом буде ігнорувати повідомлення та ніколи не переходити за посиланнями від невідомих користувачів.