1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

АПАРАТНА НАРАДА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Сьогодні  очільник району Геннадій Бамбура провів апаратну нараду з заступниками та керівниками структурних підрозділів Болградської районної державної (військової) адміністрації.

Про рівень середньомісячної заробітної плати в районі та стан заборгованості із її виплати у І кварталі  2023 року  доповіла начальник відділу економіки та агропромислового розвитку районної державної (військової) адміністрації Світлана Вербанова. Вона зазначила, що за даними Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації  середньомісячна заробітна плата штатних працівників за січень – березень  2023 року по Болградському району складає 9261 грн.

За результатами проведеного аналізу найвищій рівень середньої заробітної плати за  I квартал поточного року в Павлівській, Болградській та Арцизькій грмадах. Найнижчі заробітні плати в Бородінській, Кубейській та Криничненській громадах.

 Спеціалістами відділу економіки та агропромислового розвитку районної державної адміністрації проведений аналіз рівня середньої заробітної плати за I квартал 2023 року в розрізі галузей. За результатами проведеного аналізу найвищі рівні середньої заробітної плати в наступних галузях: охорона здоров’я та надання соціальної допомоги, державне управління й оборона; обов’язкове соціальне страхування та  освіта.

Середній рівень у галузях: інформація та телекомунікації; сільське господарство, лісове господарство та рибне господарство; транспорт, складське господарство, поштова та кур’єрська діяльність; операції з нерухомим майном; професійна, наукова та технічна діяльність; діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування; та тимчасове розміщування й організація харчування.

По іншим галузям рівень середньої заробітної плати по району нижче мінімальної. Тобто нижче 6700 грн.

            Начальник Болградської РВА звернув увагу керівників громад на галузі з рівнем  середньої заробітної плати нижче мінімального рівня (6700 грн.).

Станом на  01 липня 2023 року заборгованість з виплати заробітної плати на підприємствах району складає 4067,5  тис. грн,  що  на 42,0 тис. грн більше ніж на 01 червня 2023 року.  

Також начальник відділу економіки та агропромислового розвитку районної державної (військової) адміністрації ознайомила присутніх з питаннями пов’язаними з підвищенням рівня середньої заробітної плати та легалізації найманої праці у районі.

В.о. начальника відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології районної державної (військової) адміністрації Віктор Терзі доповів про хід виконання Плану заходів з реалізації в районі  Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року. Було зазначено, що в усіх 10 територіальних громадах Болградського району були прийняти та затверджені відповідні місцеві Плани заходів.

Відповідно до пунктів обласного Плану заходів, з метою забезпечення дотримання та реалізації права осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення на безбар’єрний простір, райдержадміністрацією району було рекомендоване територіальним громадам у термін до 09 червня 2023 року: розробити місцеві плани заходів з впровадження безбар’єрного простору та визначити на рівні місцевого самоврядування радників – уповноважених з питань безбар’єрності. Все вище зазначене, на теперішній  час громадами виконано.

По завершенню апаратної наради  начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної державної (військової) адміністрації.