1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ДЛЯ МЕШКАНЦІВ ДЕКІЛЬКОХ НАСЕЛЕНИХ...

ДЛЯ МЕШКАНЦІВ ДЕКІЛЬКОХ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ  ТАРУТИНСЬКОЇ ГРОМАДИ ВСТАНОВЛЕНО СТАНЦІЮ ОЧИСТКИ ВОДИ

Тепер питну воду для потреб можуть  абсолютно безкоштовно набрати мешканці с. Виноградівка та ще декількох населених пунктів Тарутинської громади.

Днями за сприянням Болградської районної державної адміністрації в зазначеному населеному пункті була встановлена місцева очисна станція локальної очистки води потужністю 3 тис. літрів за годину.  У роботі системи застосовані провідні, сучасні технології очистки води. Розробником гарантовано довготривалий термін експлуатації станції.

Обладнання отримане від Регіональної асоціації територіальних громад та благодійних організацій. Для встановлення станції Тарутинською громадою  було підготовлено приміщення, установлене необхідне обладнання, укладена тротуарна плитка навколо будівлі.

«Подібні системи для видалення домішок з води використовуються у багатьох населених пунктах Болградського району.  Це стало одним із варіантів розв’язання проблеми із забезпечення населення якісною та безпечною питною водою» – зазначив начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура.

На сьогоднішній день дане обладнання активно використовується мешканцями с. Виноградівка та навколишніх сіл  і своєчасно обслуговується Тарутинською громадою.

Зазначимо, що раніше  аналогічні  станції доочистки були встановлені  у м. Арциз та Болград.