1. /
  2. Новини
  3. /
  4. КРУГЛИЙ СТІЛ НА ТЕМУ:...

КРУГЛИЙ СТІЛ НА ТЕМУ: «ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ – ЗАГРОЗА ХХІ СТОЛІТТЯ»

28 липня до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми у приміщенні Арцизького відділу Болградської філії Одеського обласного центру зайнятості за участю представника Управління соціального захисту населення Болградської РДА, директора Арцизького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, начальника Болградського районного відділу філії державної установи «Центр пробації» в Одеській області, заступника директора ЦНСП АРЦИЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ , начальника відділу обслуговування громадян №1 ГУ ПФУ в Одеській області та представника ювенальної превенції Болградського РВП відбувся круглий стіл на тему: ««Торгівля людьми – загроза ХХІ століття».

❗️Відкриваючи захід, начальник Арцизького відділу Болградської філії Парасковія Кутирьова зазначила, що торгівля людьми та експлуатація доведених до відчаю людей – загрози, що зростають в умовах економічної кризи та збройного конфлікту. Важка ситуація багатьох українців, зокрема, внутрішньо переміщених осіб, робить їх більш схильними приймати будь-які пропозиції працевлаштування, тому злагоджена робота органів влади та усіх небайдужих людей повинна бути системною, щоб досягнути позитивного результату у боротьбі з цим ганебним явищем».

🛑 В умовах сьогодення торгівля людьми є однією з найжорстокіших форм порушення основних прав і свобод людини. Незалежно від виду експлуатаційної мети, торгівля людьми має тяжкі, а часом фатальні наслідки для постраждалих осіб, зазначила старший інспектор ювенальної превенції майор поліції Ліля Урсатій .

📌 Учасники круглого столу відзначили, що на тлі поглиблення соціально-економічної кризи, поступового збільшення міграційних настроїв та погіршення загальної криміногенної ситуації дана проблема продовжується загострюватися дедалі, і тому протидія та боротьба з торгівлею людьми має стати одним із пріоритетів діяльності правоохоронної системи, державної влади та місцевого самоврядування у сфері захисту прав людини.